Afviser klage over uhyggeligt teater

Modsat biografer har teatre ikke pligt til at fastsætte eller oplyse om aldersgrænser for deres forestillinger. Som forbruger bør du selv undersøge, om en teaterforestilling er for voldsom til dig eller dine børn, lyder rådet fra Forbrugerstyrelsen efter en afgørelse i Forbrugerklagenævnet.

Som forbruger er det dit eget ansvar at undersøge, om en teaterforestilling er for uhyggelig til dig eller dine børn. Det viser en afgørelse fra Forbrugerklagenævnet.

En forbruger tog sine tre børnebørn på henholdsvis 5, 6 og 7 år med ind at se en teaterforestilling. Da handlingen var for voldsom for børnene, måtte de kort efter forestillingens start forlade salen. Forbrugeren klagede til teatret og ville have sine penge tilbage. Men det afviste teatret. De gjorde forbrugeren opmærksom på, at de netop havde anbefalet stykket til personer mellem 8-100 år. Det mente forbrugeren ikke, at hun var blevet gjort opmærksom på, da hun købte billetterne. Hun gik derfor til Forbrugerklagenævnet, men nævnet afviste også hendes klage.

– Som forbruger har du selv et ansvar for at undersøge, om en teaterforestilling er egnet til børn, inden du tager dem med ind at se den. Teatre er nemlig ikke underlagt regler om fastsættelse af aldersgrænser, siger jurist i Forbrugerstyrelsen, Uffe Foged Jespersen.

Han tilføjer, at man som forbruger selv er nødt til at vurdere, om børnene er store nok til at kunne se en forestilling. Hvis et teater vælger at komme med en anbefaling, er den vejledende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nymoedom.dk er en succes – og helt halal
Next post Ingen erstatningssag mod TV 2s tidligere ledelse