Bøder til ejendomsmæglere

To ejendomsmæglere har fået bøder. En ejendomsmægler får en bøde på 10.000 kr., fordi der ikke blev indgået en skriftlig formidlingsaftale umiddelbart efter, at ejendommen var sat til salg. En anden får en bøde på 25.000 kr. for at kræve bonus af sælgeren, hvis ejendommen blev solgt til en højere pris, inden ejendomsmægleren havde fortalt sælgeren om to konkrete købstilbud.

Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere har slået fast, at de to ejendomsmæglere har overtrådt reglerne i lov om omsætning af fast ejendom og god ejendomsmæglerskik.

– Forbrugerne har krav på ordentlig behandling, når de skal købe eller sælge fast ejendom. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Disciplinærnævnet har påpeget, at man selvfølgelig skal overholde både reglerne for området og god ejendomsmæglerskik. Det er helt uacceptabelt, hvis forbrugerne ikke føler, at de kan stole på den ejendomsmægler, som de har ansat til at varetage deres interesser, siger direktør Finn Lauritzen, Erhvervs- og Byggestyrelsen.

I den ene afgørelse pålægges ejendomsmægler Søren Villadsen en bøde på 10.000 kr. Det interessante er her, at det slås fast, at der skal indgås en skriftlig formidlingsaftale umiddelbart efter, at ejendommen er sat til salg.

I den anden afgørelse får ejendomsmægler Kristian Geisler en bøde på 25.000 kr. for at kæde sit salgsarbejde sammen med en ekstraordinær bonus på en måde, der kunne skabe berettiget tvivl hos sælger om ejendomsmæglerens loyalitet. Ejendomsmægleren fik sælgeren til at acceptere en bonus udover det oprindeligt aftalte salær, inden han præsenterede sælgeren for to konkrete købstilbud. Bonusaftalen indebar, at ejendomsmægleren fik del i sælgerens fortjeneste, hvis han kunne skaffe en højere salgspris end udbudsprisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Leg og bevægelse kan mindske trivselsproblemet i skolen
Next post FN’s menneskerettighedsråd vedtager dansk resolution mod tortur