Beskæftigelsesministeren: Vi kan forvente flere ledige i 2010

Nye tal fra Danmarks Satistik viser, at ledigheden forholdt sig uændret fra december 2009 til januar 2010. Prognoserne forventer flere ledige i år.

Ledigheden er i januar på 118.000 personer omregnet til fuld tid. Det svarer til 4,2 procent af arbejdsstyrken.

– Jeg glæder mig selvfølgelig over, at antallet af ledige har været stort set uændret i tre måneder, men noterer mig også, at prognoserne peger på, at vi kan forvente flere ledige i 2010. Men tallene viser, at der stadig er bevægelse på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg og fortsætter:

– Desværre er der stadig mennesker, der har svært ved at komme i job igen. Det er en alvorlig situation, når mennesker hænger fast i ledighed. Jo længere tid man er ledig, jo større er risikoen for, at man aldrig kommer tilbage til arbejdsmarkedet. Min vigtigste opgave er derfor at bekæmpe langtidsledighed. Derfor har jeg taget blandt andet jobcentre, forskellige eksperter, DA og LO med på råd, og i løbet af foråret vil jeg komme med et udspil, der skal hjælpe de langtidsledige.

– Helt konkret lægger vi allerede nu op til at hjælpe de mennesker, der er i fare for at blive langtidsledige. Vi vil følge dem tættere, fx ved at holde samtaler med dem hver måned, indtil de får foden indenfor på arbejdsmarkedet. Vi er også klar til at give ekstra hjælp og undervisning til de ledige, der har svært ved at læse og skrive, slutter beskæftigelsesministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Fagforening betaler for nye medlemmer
Next post Privat barselshotel er åbnet i Danmark