DA og LO siger ja til mæglingsskitse

LO og DA har søndag aften sagt ja til forligsmand Asbjørn Jensens mæglingsskite til nye overenskomster, som omfatter ca. 600.000 ansatte på det private arbejdsmarked.

Det helt store tema ved dette års overenskomstforhandlinger har været kampen mod social dumping og på det område har lønmodtagerne fået større tryghed.

LO’s formand, Harald Børsting er tilfreds med aftalen:

– Det har ikke været en nem omgang på grund af krisen. Men jeg er tilfreds med, at vi har forhindret forringelser af reallønnen og sikret lønmodtagerne mere tryghed i forhold til at blive underbudt af udenlandsk arbejdskraft.

HK/Privat havde krævet, at 50% reglen blev ophævet, så HK kunne indgå overenskomst selvom mindre end 50% af de ansatte på området var organiseret i HK. Den regel er der ikke blevet rykket ved.

Forligsmanden skal nu færdiggør mæglingsforslaget, der også skal omfatte en række virksomheder/organisationer uden for LO/DA-området, herunder skal forhandlingerne genoptages på HK-området. Mæglingsforslaget ventes fremsat sidst på ugen, hvorefter det sendes til afstemning blandt de op mod 600.000 stemmeberettigede medlemmer af LO-forbundene. Først når medlemmerne har stemt er overenskomsterne fornyet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Vulkanudbrud i Island
Next post Dyrevelfærdsparti frygter Lars Løkke