Knap 1.400 bilister kørte uden sikkerhedssele

Politiet har netop overstået en landsdækkende sele- og mobiltelefonkontrol, der bl.a. afslørede, at mange stadig ’glemmer’ at tage selen på, når de kører bil.

I dagene fra den 15. til den 21. februar har politiet i hele landet gennemført en målrettet kontrol for at finde bilister, der enten talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen eller kørte uden sikkerhedssele.

Indsatsen resulterede i 1.392 sigtelser for manglende brug af sikkerhedssele og 56 sigtelser og klip i kørekortet til folk, som ikke havde spændt deres børn fast i bilen.

Under kontrollen blev 486 bilister desuden sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Endelig blev 6 sigtet for spritkørsel, 39 kørte uden at have et kørekort, og 13 kørte, selv om de havde fået frakendt kørerkortet.

I alt blev 6.010 trafikanter standset på de syv dage, og der blev i alt noteret 2.419 overtrædelser af færdselsloven.

Kontrollen indgår i en af række fælles europæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Ved en TISPOL-kontrol i de europæiske lande i uge otte 2009 blev det konstateret, at over 132.000 personer ikke anvendte sikkerhedssele. Heraf var over 4.000 børn. Det danske resultat var 2.873 uden sele, heraf 48 ”løse børn”. TISPOL vurderer, at der årligt kunne spares over 6.000 dræbte i trafikken på de europæiske veje, hvis alle brugte sele

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *