16 katolske misbrugssager overdraget til politiet

Politiet har nu officielt modtaget 16 sager om misbrug af børn, som den katolske kirke indtil videre har kendskab til. Tre sager mangler.

Den katolske kirke har fredag været på politigården og afleveret en kasse med 16 ud af 19 sager til politiet, som skal stå for efterforskningen herfra.

– Jeg har overdraget 16 sager i dag. I to af de sidste sager vil anmelderne gerne tilføje nogle ting, og jeg venter på at få noget. Én kræver noget mere arbejde, siger Niels Engelbrecht til Nyhedsbureauet Newspaq.

Det er det administrative og den store efterspørgsel efter information fra pressen, der ifølge den katolske kirkes talsmand har gjort, at han først afleverer de sidste sager til politiet i begyndelsen af næste uge.

I dag har han været nødt til at slukke sin telefon, for at få ro til arbejdet.

Københavns Politi fik i dag en ny anmeldelse om misbrug udført af en katolsk præst i Danmark. Den katolske kirke kendte ikke til sagen før Newspaq ringede, men det kommer ikke bag på dem, at flere sager dukker op.

– Der kommer nok flere sager nu, men jeg har det dobbelt med det. Jeg ønsker, at tingene kommer frem, så vi kan få taget hånd om det på en ordentlig måde. Men jeg ønsker selvfølgelig, at det aldrig var sket, siger Niels Engelbrecht.

Den katolske kirke har endnu ikke fået en henvendelse fra hverken politiet eller anmelderen i den nye sag fra Sydsjælland. Derudover er der endnu en sag, hvor ofret har trukket sine anklager tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post To danske soldater såret
Next post Luftrummet lukket til lørdag eftermiddag