Dansk fedmeforsker i top fem på verdensranglisten

Thomson Reuters har i deres seneste analyse af international fedmeforskning, ScienceWatch, placeret professor, dr.med. Arne Astrup fra LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet på en femteplads over 172.000 af verdens mest produktive fedmeforskere. Desuden figurerer Danmark på en 15. plads over verdens mest produktive lande, hvad angår fedmeforskning. Placeringen er kun overgået af langt større lande som Brasilien, USA og Japan.

I forbindelse med Thomson Reuters nyeste evaluering af den internationale forskning i fedme gennem de seneste 10 år er der netop blevet offentliggjort en rangliste, hvor Danmark ligger på en 15. plads:

– Hvis vi korrigerer for indbyggertal ligger Danmark faktisk på en flot femteplads, siger dr. med. prof. Arne Astrup, som blandt 172.000 fedmeforskere netop er vurderet til at ligge i top fem over verdens mest producerende forskere, når det handler om at publicere nye, internationalt anerkendte forskningsresultater inden for fedme.

– Det er en kæmpe anerkendelse og viser, at Danmark ligger i verdenseliten inden for forskning i fedme, fortsætter Arne Astrup.

Banebrydende koststudier med i bedømmelsen
Et af de mange danske bidrag til den internationale fedmeforskning, som danner baggrund for bedømmelsen, er opdagelsen af, at en kalorie ikke bare er en kalorie, som man troede langt op i 1990´erne. Arne Astrup skabte ny viden, da han i en lang række internationale videnskabelige tidsskrifter publicerede banebrydende koststudier. De viste, at forskellige fødevarer feder i forskellig grad, ikke blot som følge af forskelle i kalorieindhold, men fordi de mætter meget forskelligt. Eksempelvis feder fedt og sukker i drikkevarer mere end protein og stivelsesholdige kulhydrater. En lang række af de studier citeres i dag flittigt af andre forskere i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post SAS aflyser alle fly mandag
Next post Lukning af luftrum forlænget