Erhvervsturisterne svigter Danmark

Antallet af overnatninger på landets hoteller endte i februar på niveau med samme måned i fjor.

Der er dog stadigvæk lang vej tilbage til de glade dage før finanskrisen. Sammenholdt med februar 2008 er antallet af overnatninger nemlig faldet med 13,9 procent.

Det er først og fremmest gæster med attachémapper, som har svigtet. Antallet af erhvervsturister faldt fra februar 2009 til februar i år med 4,7 procent. Til gengæld steg antallet af gæster på ferie i Danmark med 8,1 procent, viser de nye tal fra Danmarks Statistik.

– Det er glædeligt, at flere holder ferie i Danmark, men det er samtidig bekymrende, at vi mister erhvervsturister. En erhvervsturist lægger nemlig tre gange så mange penge i døgnet som en ferieturist under et ophold i Danmark, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

De danske hoteller mistede næsten 20.000 erhvervsovernatninger fra februar i fjor til februar i år.

– Kursus- og konferencemarkedet er hårdt ramt af krisen. Erhvervslivet har skåret ned for medarbejderuddannelserne, og den generelt lavere aktivitet i samfundet smitter også af. Men samtidig må vi desværre se i øjnene, at vi mister markedsandele til udlandet, fordi virksomhederne er blevet mere prisbevidste, og her har dansk turisme nogle vilkår, som er meget svære at konkurrere på, siger Jens Zimmer Christensen.

Generelt set faldt antallet af danske hotelovernatninger fra februar i fjor til februar i år med 1,6 procent, mens de udenlandske steg med 2,6 procent.

I hovedstaden steg antallet af overnatninger med 4,3 procent, mens provinsen gik tilbage med 3,8 procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Danmark og Kina underskriver aftaler om universitetscenter i Kina
Next post Kisten med den polske præsident ankommet til Warzawa