Luftrummet lukket til mandag eftermiddag

Lukningen af luftrummet over Danmark er søndag aften blevet forlænget til mandag klokken 14.

Statens Luftfartsvæsen og Naviair har truffet beslutningen på baggrund af løbende opdateringer fra Volcanic Ash Advisory Center i London (udpeget af den internationale luftfartsorganisation ICAO), samt oplysninger fra DMI og Eurocontrol.

De meteorologiske data viser, at der er forekomster af vulkansk aske fra jordniveau op til 10-12 km højde. Det vurderes, at asken kan indebære en risiko for vitale dele på alle flytyper uanset motortype og konstruktion.

SLV og Naviair følger løbende situationen og er klar til at åbne luftrummet igen, når det anses for flyvesikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 25 procent flere ansøgere til universiteterne
Next post Askepanikken var overflødig