Mænd dør af arbejdsløshed

Arbejdsløse mænd har en overdødelighed på 30-50 procent. Særligt arbejdsløse mænd i 30-40 års alderen risikerer at dø. Det skriver 3f.dk på baggrund af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra AKF, Anvendt Kommunal Forskning.

– Der er en markant højere dødelighed blandt arbejdsløse mænd. Hos kvinderne er der slet ingen overdødelighed at spore, siger ph.d.-studerende Henrik Lindegaard Andersen, som har stået for undersøgelsen til 3f.dk.

Han mener, at mænd i 30-40-årsalderen rammes hårdest, fordi de har fået familie og hjem. Det økonomiske ansvar ligger stadig primært på mændene, og derfor lægger arbejdsløshed også et større pres på dem.

Mænd er dårlige til at håndtere uvished omkring deres arbejdsliv og omkring fremtiden generelt. Og det kan let lede mændene ud i en livskrise, der kan medføre depression og i værste fald selvmord.

– Kvinder er meget bedre til at tænke hele vejen rundt om livet. De finder en identitet gennem børn og personlige interesser, siger arbejdspsykolog Anton Eg Andersen til 3f.dk

Henrik Lindegaard Andersen har over en periode på 13 år undersøgt dødelighedstal for henholdsvis erhvervsaktive og ledige. I alt undersøgte han 232.000 personer, hvoraf 122.834 er mænd og 110.006 er kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nu kommer soldaterne hjem
Next post Med politiet på patrulje: Trekantdrama i Herlev endte i drab