Navair: Luftrummet åbnes tidligst søndag eftermiddag

Lørdag aften rykkede Naviair tidspunktet for hvornår luftrummet over Danmark tidligst bliver åbnet igen. Tidligere i dag lød meldingen, at luftrummet måske blev åbnet klokken 8.00 søndag morgen. Men Her til aften er det tidspunkt blevet rykket til søndag klokken 14.00.

Luftrummet over Danmark – og store dele af europa – har været lukket siden torsdag aften.

Naviar følger løbende de meteorologiske oplysninger om askeskyen og giver på den baggrund vurderinger af, hvornår det er muligt at genoptage flyvningen i dansk luftrum samt til og fra de danske lufthavne.

Tusindvis af flyvninger aflyst i hele Europa
Det er ikke kun Danmark, der er ramt af lukket luftrum. Store dele af Europa har enten helt eller delvist lukket luftrummet som følge af vulkanudbruddet på Island. I alt 23 europæiske lande har helt eller delvist lukket luftrummet. Det gælder Danmark, Estland, Finland, Ungarn, Irland, Holland, Kroatien, Norge, Polen, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Sverige, Schweitz, Tjekkiet, Ukraine, Storbrittanien, Østrig, Det nordlige Italien, det meste af Tyskland og det meste af Frankrig.

Omkring 35.000 flyafgange over hele Europa er blevet aflyst fredag og lørdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Redningshelikopterne flyver – hvis det er nødvendigt
Next post Vulkansk aske stopper Obama