V og SF begraver vulkankommission

Spild af skatteborgernes penge at nedsætte en kommission, der skal foreslå løsninger, når vulkanaske lammer lufttrafikken, mener SF og V.

En vulkankommission har ingen politisk gang på jorden.

Det fastslår både Venstre og SF, efter Dansk Folkeparti her til middag har stillet forslaget, over for Newspaq.

– Vi kan nedsætte alle mulige kommissioner, men det ændrer jo ikke på, at hvis vinden vender i vores retning, så kan flyene jo altså ikke flyve, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Newspaq.

Han tilføjer, at han generelt er imod unødige kommissioner, fordi det er spild af skatteborgernes penge.

Fra SF lyder også skarp kritik.

– Jeg synes, det er rablende vanvittigt. Der er mange andre ting, vi kan bruge pengene på. For eksempel kan vi sørge for, at kystbanen kører til tiden, eller at vi har billig kollektiv trafik i hele landet. Jeg kunne finde på mange andre ting, og SF vil ikke bruge penge på en vulkan-kommission, siger SF’s trafikordfører Pia Olsen Dyhr til Newspaq.

Dansk Folkepartis Kim Christensen erkender, at det naturligvis ikke er muligt at gøre noget ved vulkanudbrud.

– Det er klart, at vi ikke kan gøre noget ved, at vulkaner går i udbrud. Men vi kan måske skabe nogle tiltag – både teknologisk og på andre måder – der gør, at man i lignende situationer fremover får et eller andet redskab til at håndtere det, siger DF’s trafikordfører til Newspaq.

Eksempelvis kunne der sættes en eller anden form for filtre på flyene, foreslår Kim Christensen. Derfor vil han have kloge hoveder til at komme med løsningsmodeller.

Han understreger samtidig, at forslaget om en kommission ikke skal ses som en kritik af NaviAir, der i disse timer koordinerer flyvestoppet. Kim Christensen vil blot sikre, at flyselskaberne ikke fremover taber millioner, hvis en ny vulkan skulle gå i udbrud.

Men forslaget vinder altså ringe gehør.

– Det er da fint, at vi overvejer, hvordan vi kan ruste os til sådan en situation. Men umiddelbart er det jo ikke noget, vi kan forhindre. Vi kan jo ikke forhindre vulkaner i at bryde ud. Og vi kan ikke forhindre vinden i at bringe asken ned til os, siger Kristian Pihl Lorentzen til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Pædofile præster har stadig et smuthul
Next post Ingen flyvning før søndag morgen