Vi svinger Dankortet oftere

I marts måned voksede brugen af Dankortet betragteligt, hvilket resulterede i den foreløbig flotteste månedsvækst i 2010 i forhold til samme måned året før. Vi bruger Dankortet oftere, og vi køber for mere af gangen.

Brugen af Dankort stiger stadig. Foto: PBS.
Brugen af Dankort stiger stadig. Foto: PBS.

Meget tyder på, at danskerne er kommet i forårshumør. I hvert fald bruges Dankortet ganske flittigt i øjeblikket – ikke mindst i dagene op til påske, der i år faldt sidst i marts, hvilket som altid giver travlhed i detailhandlen.

Forbruget på Dankort steg i marts måned med imponerende 17,8 % sammenlignet med samme måned sidste år. Det blev i alt næsten foretaget 75 mio. betalinger med Dankort i løbet af marts måned, hvilket repræsenterer en transaktionsstigning på 11,7 % sammenlignet med marts 2009.

Hyppigere brug af Dankort, og for lidt mere af gangen
Udover at der i marts i år blev foretaget 7,85 mio. flere transaktioner med Dankort end i samme måned året før, så voksede det gennemsnitlige køb også. Det gennemsnitlige køb med Dankort var i marts 2009 på 325 kr., hvilket steg til, at danskerne i marts 2010 i gennemsnit brugte 343 kr., hver gang de betalte med Dankort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Spekulanter indtager boligmarkedet
Next post Lene Espersen: Kaczynski bliver husket som en markant politiker