Det er de unge, der hader bøsser

Det er de unge, som råber efter bøsserne. Arkivfoto: Till Krech.
Det er de unge, som råber efter bøsserne. Arkivfoto: Till Krech.

Når en homoseksuel bliver chikaneret, så er det oftest af helt unge. Landsforening efterlyser kampagner og rummelighed i skolerne.

“Død over bøsser” og “bæskubbere er ikke rigtige mennesker.” Det er ofte ord, som homoseksuelle må lægge ryg til, når de hånd i hånd går rundt i det offentlige rum.

Hvor det tidligere var ældre mennesker, der gik verbalt til angreb mod homoseksuelle, så er det i dag de helt unge, der råber og begår hate crimes mod minoritetsgruppen.

Sådan lyder det fra Landsforeningen For Bøsser og Lesbiske, der mener, at en ny generation af ‘haters’ er på vej.

– For ti år siden blev der gjort meget ud af at lave kampagner, der kunne nedbryde fordomme for de unge i skolerne. Men der har ikke været sådanne initiativer i lang tid, og det er måske derfor, at vi i stigende grad oplever, at det er unge teenagere, der begår hate crimes, siger Kenneth Engberg fra Landsforeningen For Bøsser og Lesbiske, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Et af de steder, hvor hate-crimes stortrives, er på Facebook. Her kan man støde på grupper som “Bøsser er ikke rigtige mennesker”, “Bøsser bløder lyserødt”, “For alle dem der hader bøsser” og “For dem der hader pretty-boys og nexus-bøsser”. Antallet af medlemmer i grupperne svinger fra ganske få til helt op mod 1.000 medlemmer.

På den sidstnævnte Facebook-gruppe kan man blandt andet læse en Kasper skrive “Bøsser skal DØ!”, og en Sebastian skriver “Kill kill kill.”

De fleste af indlæggende er skrevet af unge danskere, der giver udtryk for deres syn på homoseksuelle.

– Det er jo nemt lige at sende en sms, en mail eller skrive på Facebook. Og jeg tror, at mange af dem gør det uden lige at tænke sig om en ekstra gang, siger Kenneth Engberg og fortsætter:

– Jeg tror, det skyldes, at unge i dagens Danmark ikke er rummelige. Der er simpelthen ikke plads til minoriteter. Men vi har som forening ikke ressourcerne til at starte en kampagne, der skal skabe den rummelighed og forståelse over for bøsser og lesbiske, som mangler, siger han.

Men det har til gengæld Københavns Kommune. Her modtager deres diskriminationscenter cirka to anmeldelser hver dag fra homoseksuelle, der er blevet udsat for enten fysisk eller verbale overfald.

– Vi kan se, at det stort set udelukkende er unge, der enten overfalder eller råber af homoseksuelle, og det er selvfølgelig dybt bekymrende. Derfor vil vi nu have lavet nogle kampagner, der skal få elever på skoler og unge i klubber til at ændre indstilling, siger Lars Aslan Rasmussen (S), socialordfører i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, til Newspaq.

Alene i Københavns Kommune registrerede man i efteråret 2009, at 208 homoseksuelle var blevet udsat for diskrimination, heraf var 95 af dem udsat for fysisk vold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Børns tv-forbrug stiger kraftigt
Next post Sex And The City 2: Ørkesløs ørkenvandring