Fagforbund: Ulykkesramte skal have fuld løn

Kommer man til skade på arbejdet og bliver sygemeldt, skal man have fuld løn for den første periode uanset, om man er nyansat. Det har Dansk Metal netop fået slået fast ved en faglig voldgift.

Kommmer man til skade på arbejdet og bliver sygemeldt, skal man have fuld løn for den første periode uanset, om man er nyansat. Det har Dansk Metal netop fået slået fast ved en faglig voldgift.

Stridens kerne var, hvor længe man skal have været ansat, før man har krav på fuld løn under sygdom som følge af en arbejdsskade.

Sagen handler om et af Dansk Metals medlemmer, som er omfattet af overenskomsten med Dansk Byggeri. Han havde kun været ansat i en måned, da han kom til skade hos GSV Materieludlejning i juli 2009. Han blev derefter sygemeldt. Dansk Metal har krævet, at medlemmet skulle have fuld løn under sygdommen. Arbejdsgiveren og dennes arbejdsgiverorganisation Dansk Byggeri mente ikke, at medarbejderen havde krav på fuld løn.

Arbejdsgiversiden mente nemlig, at sygedagpengelovens krav om mindst 8 ugers ansættelse skulle være opfyldt. Men opmanden i den faglige voldgift gav Dansk Metal ret i, at man skal være dækket af bestemmelsen om fuld løn fra første ansættelsesdag, fordi det er aftalt i overenskomsten.

– Vi har jo netop aftalt i vores overenskomst med Dansk Byggeri, at man skal være bedre stillet, når man kommer til skade på sit arbejde. Derfor skal man ikke blande sygedagpengeloven ind i det her. Det betyder ganske vist, at arbejdsgiveren ikke kan få refusion og må dække hele lønnen selv, når den ansatte har været på virksomheden i mindre end 8 uger. Men det skal jo ikke komme ham til skade, siger faglig sekretær i Dansk Metal Kjeld Husted, som kalder sagen principiel.

– Den samme bestemmelse om fuld løn under sygdom efter en arbejdsskade står også i mange andre overenskomster, så denne afgørelse vil få afsmittende virkning på de andre områder, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Velgørenhedsfrimærket runder 1 mio. kr.
Next post Familietragedie: Mor og børn dræbt