For mange fejl i boligstøtten

Reglerne om boligsikring og boligydelse er uoverskuelige for borgerne, og myndighederne laver for mange fejl.

Arkivfoto: Freelancefotografen.dk
Arkivfoto: Freelancefotografen.dk

Så er der atter kommuner, der er blevet taget i at lave fejl med boligstøtten til lejere, og som derved har forringet lejernes økonomi. Det afslører det nye nummer af Beboerbladet, der udgives af Boligselskabernes Landsforening (BL). Bladet har gennem de senere år afsløret en række fejl i kommuners administration af boligstøtten.

— Systemet er utroligt indviklet og kræver, at den enkelte borger skal været noget af en boligstøtte-nørd for at gennemskue sine rettigheder. Det er særligt uheldigt, fordi der er tale om borgere, som har et lille økonomisk råderum og har brug for alle de penge, de kan få, siger BL’s direktør, Bent Madsen.

– Samtidig virker det umyndiggørende, at modtagere af boligstøtte er forpligtet til at kontakte kommunen ved den mindste ændring i deres økonomiske forhold.

Omkring halvdelen af landets lejere modtager boligsikring eller boligydelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post SKAT vil vejlede om multimediereglerne
Next post Billetter til Armadillo rives væk