Regeringen ignorerer flertal og svigter religionsfrihed

En handlingsplan, der skal sikre religionsfrihed herhjemme, er aldrig blevet færdiggjort. Dansk Folkeparti og SF harcelerer over, at regeringen ignorerer folketingsflertal.

Den 31. december 2009 skulle regeringen have færdiggjort en handlingsplan til bekæmpelse af bl.a. jødehad. Den er bare aldrig blevet lavet.
Trisser man rundt med turban eller kalot, er det ikke unormalt at få slynget nogle racistiske gloser efter sig.

Det har eksempelvis fået danske jøder til at gemme den religiøse beklædning væk, når de går på Nørrebro i København.

Blandt andet derfor har et bredt flertal i Folketinget tidligere pålagt regeringen at komme med en handlingsplan, der skal sikre religionsfrihed i Danmark.

Men handlingsplanen er blevet syltet i integrationsministeriet og har aldrig set dagens lys på trods af, at den skulle have ligget på folketingsmedlemmernes bord for fem måneder siden. Det får nu både Dansk Folkeparti og SF til at gå til angreb på regeringen.

– Det er forkasteligt, at jøder bliver generet, og at man ikke må have lov til at gå med eksempelvis kalot. Så det er jo ekstra graverende, hvis regeringen ikke overholder de aftaler, der indgås, siger Peter Skaarup, integrationsordfører i Dansk Folkeparti, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han kalder det for demotiverende at være politiker, når regeringen ikke følger op på Folketingets beslutninger og kræver nu en forklaring.

– Regeringen må forklare Folketinget, hvad det er, der lige er gået galt her. Når man pålægges noget i Folketinget, så skal det overholdes. Folketinget er jo øverste myndighed for regeringen, forklarer han.

Det er ikke kun på Peter Skaarups kontor, der bliver rystet undrende på hovedet. Også hos SF rejser man den løftede pegefinger og kalder regeringens arbejde for sjusket.

– Det er klart, at vi skal holde regeringen op på det her. Det holder jo ikke, at regeringen ikke gør, hvad flertallet pålægger dem. Enten er det et spørgsmål om sjusk, og at de ikke har styr på tingene, eller også er det et spørgsmål om en temmelig uheldig magtarrogance, siger partiets integrationsordfører, Astrid Krag, til Newspaq og understreger vigtigheden af handlingsplanen.

– Det skal være muligt og trygt for alle mennesker at praktisere deres religion i det her land, og det skal denne handlingsplan være med til at sikre, siger hun.

Newspaq har i flere dage forsøgt at få integrationsministeriet til at forklare, hvorfor man ikke har fremlagt planen. Men her kan man ikke fortælle, hvorfor den ikke er færdig, eller hvornår den bliver færdiggjort. Det eneste, ministeriet vil sige, er, at regeringen kigger på det.

Tidligere har Newspaq kunne skrive, at Mosaisk Trossamfunds formand, Finn Schwartz, fraråder jøder at bære kalot på Nørrebro i København, fordi de risikerer at blive angrebet af antisemitister. Senest blev ung mand overfaldet den 1. maj i København, fordi han var jøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Mange ledige kritiserer hjælpen fra jobcentrene
Next post Far varetægtsfængslet for drab på kone og børn