SKAT puster selskaber i nakken

Selskaber, som lader sig tvangsopløse med vilje, er for tiden i SKATs søgelys. Et landsdækkende projekt sætter fokus på disse selskaber, som i visse tilfælde lader sig opløse for at undgå at skulle indsende årsregnskab og betale skat.

SKAT vil i den kommende tid gennemgå cirka 300 tvangsopløste selskaber med henblik på at se, om der er taget penge ud af selskabet, uden at der er betalt skat heraf. Pengene bliver typisk taget ud af selskabet som løn eller lån til hovedaktionæren, selvom der er restskat eller anden gæld, der ikke er betalt.

– Vi går målrettet efter dem, der forsøger at snyde SKAT ved at tvangsopløse deres selskab. Ledelsen og hovedaktionærer skal ikke tro, at den hellige grav er velforvaret, blot fordi man lader selskabet tvangsopløse. Hvis der er taget penge ud af selskabet, så det ser tomt ud, så har vi mulighed for at beskatte hovedaktionæren, så ingen kan løbe fra regningen ved at lade selskabet tvangsopløse, siger skatteminister Troels Lund Poulsen.

Aktie- og anpartsselskaber skal indsende årsregnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen inden den 31. maj 2010. Bliver årsregnskabet ikke sendt ind til tiden, kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen bede skifteretten om at tvangsopløse selskabet. Det er disse selskaber, som SKAT i disse dage kigger efter i sømmene.

– Der kan være mange grunde til, at et årsregnskab ikke indsendes. Det kan være ren forglemmelse, men det kan også være, at selskabets ledelse bevidst ikke ønsker at udarbejde et årsregnskab, for eksempel fordi selskabet har givet underskud og har tabt hele sin egenkapital, forklarer projektleder Viggo Lynggaard fra SKAT, og fortsætter:

– Vi er meget interesserede i de selskaber, hvor ledelsen eller hovedaktionæren bevidst bruger tvangsopløsning som en mulighed for at tage midler ud af selskabet uden beskatning og uden indblanding fra myndighedernes side, forklarer Viggo Lynggaard fra SKAT.

Skifteretten indkalder typisk selskabets ledelse og hovedaktionærer til møde i skifteretten. Her har SKAT mulighed for at møde op og stille spørgsmål, hvis det påstås, at selskabet intet ejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bilka-sagen: Ingen erstatning til butikkerne i Horsens
Next post Dansk Byggeri: Multimedieskat bremser udviklingen i byggebranchen