Børn sexkrænket hos Børnefonden

Mindst to piger er blevet seksuelt misbrugt af fondens personale. Det skriver Ekstra Bladet Søndag.

Børnefonden skulle have reddet dem fra slaveri, men mindst to piger helt ned til 13-års alderen endte med at blive seksuelt misbrugt af fondens personale. Samtidig var børnene vidne til, at ansatte tog unge piger med ind på modtagelsescenteret og havde sex med dem.

Det fortæller ansatte og naboer om et et projekt udført af den danske ulandsorganisation Børnefonden i byen Ouidah i Benin fra 2005 til 2007. Hverken offentligheden eller de danske myndigheder blev orienteret om sagen, selvom Børnefonden kendte til hvad der skete, skriver Ekstra Bladet SØNDAG.

Ifølge afvisen kom pengene til projektet i Benin fra tv-shoet “DM i indsamling” 2005 på DR. Af de 36 mio.kroner som blev indsamlet, gik 5,2 mio. til projektet ’Befri børneslaverne’ fra Børnefonden.

Børnefonden fik kendskab til sagerne på modtagecentret helt tilbage i februar 2007. Alligevel mente Børnefonden ikke, at man burde have fortalt offentligheden om hvad der var sket.

– Vi mener hensynet til børnene og de ansatte må veje tungere end at skulle fortælle om en sag, der involverer seksuelle overgreb mod et begrænset antal børn i en begrænset periode, og som vi har skredet ind overfor og stoppet, siger Børnefondens direktør Annette Lüdeking til Ekstra Bladet.

Men det er stærkt kritisabelt, mener journalist og ulandsekspert Jesper Søe:

– Det er jo helt hovedløst af Børnefonden. Selvfølgelig har offentligheden, der jo har betalt for projektet, krav på at vide, at der har været overgreb og andre seksuelle aktiviteter på Børnefondens center, siger han til Ekstra Bladet Søndag.

One thought on “Børn sexkrænket hos Børnefonden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post SKAT beslaglægger stort parti ulovlige drikkevarer
Next post Børnefondens redegørelse om sexmisbrug i et af fondens projekter