Danske partiers hjemmesider bliver ikke brugt

Selv om de fleste af Folketingets partier driver flotte hjemmesider med deres politik, budskaber og debat er det ikke her danskerne søger hen, når de skal vide noget om politik. En ny rapport fra FDIM viser, at antallet af brugere på partiernes hjemmesider er meget begrænset.

Rapporten viser blandt andet at venstre.dk i 1. kvartal havde lidt over 24.000 brugere mens nr. 3 på listen er danskfolkeparti.dk med halvt så mange brugere. Sf.dk kan mønstre ca. 17.000 mens deres nærmeste samarbejdspartner socialdemokraterne.dk kun har lidt over 7.000 brugere.

En anden konklusion i rapporten er, at det primært er de yngre brugere og til dels de midaldrende, der bruger tid på partiernes hjemmesider. Brugerne mellem 25 og 44 år er ikke de store brugere af partisiderne.

– Tallene viser at det ikke er på partiernes hjemmesider at borgerne søger oplysninger og informationer. Hvis man lægger alle partiernes hjemmesider sammen svarer trafikken til hvad danskerne ser og bruger på havenyt.dk, toyota.dk og matas.dk siger Morten Helveg Petersen, direktør i FDIM.

FDIMs kvartalsrapport bygger på FDIMs officielle opgørelse af danskernes brug af nettet. Opgørelsen er udarbejdet på baggrund af to paneler, som analysevirksomheden Gemius har drevet for FDIM siden 2007.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Strandvejsaktion giver over 11 millioner kroner til SKAT
Next post Reglerne for indsamlinger skal gennemgås