Det bliver dyrere at betale regningen på posthuset

Det bliver dyrere at betale sine regninger på posthuset. Foto: Post Danmarks Fotoarkiv/Lars Schmidt
Det bliver dyrere at betale sine regninger på posthuset. Foto: Post Danmarks Fotoarkiv/Lars Schmidt

Post Danmark sætter prisen op på indbetalingskort, så det bliver dyrere at betale sine regninger på posthuset.

Den 9. august stiger prisen for indbetalinger på posthuset og i postbutikkerne fra 20 kr til 25 kr.

– Der er sket et markant fald i antallet af indbetalinger på posthuset og i postbutikkerne, og den nuværende pris dækker ikke de omkostninger, der er ved at tilbyde servicen. Med en stigning fra 20 kr. til 25 kr. bliver prisen på posthuse og postbutikker på samme niveau, som i det øvrige filialnet hos vores samarbejdspartner Danske Bank og de fleste andre banker, siger Henrik Larsen, chef for Privatkunder i Post Danmark.

Siden 2005 er antallet af indbetalinger på posthuset og i postbutikker halveret, og hvor hver dansker for fem år siden i gennemsnit betalte 4,6 regninger om året hos Post Danmark, er det tal i dag nede på 2,3 indbetalinger om året. Alene fra 2008 til 2009 er antallet af indbetalinger faldet med 18 %.

– Danskerne bruger i stigende grad deres netbank og betalingsservice, når regningerne skal betales, og det er den udvikling, der kan mærkes på posthusene og i postbutikkerne. Men indtægter og omkostninger skal hænge sammen, og derfor sættes prisen nu op, slutter Henrik Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Lene Espersen skal møde Hillary Clinton
Next post 150 års aviser nu tilgængelig