DR og TV 2 i krig om VM-finale

DR og TV 2 kan ikke enes om VM-finalekampen. Derfor viser begge kanaler kampen på præcis samme tidspunkt. Spild af penge, siger politikerne.

Ingen grund til at bruge energi på at slås om fjernbetjeningen, når VM-finalen spilles søndag den 11. juli.

For der er ingen andre alternativer end fodbold, hvis du skruer ind på DR eller TV 2. Begge de landsdækkende kanaler bruger nemlig sendetiden til at vise samme finalekamp på præcis samme tidspunkt klokken 20.30. Der er naturligvis også optakt på begge kanaler hele dagen.

– I fordelingen er det blevet sådan, at ingen rigtigt har villet undvære kampen. Det er der, hvor det hele kulminerer. Det har vi ikke lyst til at undvære, forklarer chefen for VM-arrangementet på DR, Jan Rosendahl til Newspaq.

Samarbejdet mellem de to kanaler fungerer ellers fint det meste af vejen. DR og TV 2 har i fællesskab købt VM-rettighederne og har på eksemplarisk vis fordelt alle 64 kampe imellem sig. Men i finalen er der dømt tv-krig.

Ingen har villet gå på kompromis, men har i stedet hyret hver deres hold af eksperter og kommentatorer til det store fodboldbrag.

“Det er jo et eller andet sted vanskeligt at sige, at man har været med hele vejen i en stor turnering, og så er man ikke med i The Grand Finale,” siger sportschef på TV 2, Frederik Lauesen til Newspaq.

At sende kampen forskudt af hinanden ville heller ikke komme på tale.

“Vi ville få svært ved at beslutte, hvem der skulle vise den direkte. At købe VM-rettighederne koster en hulens masse penge, og det er klart, at når man køber de rettigheder, er man også interesseret i at vise kulminationen på det hele,” slår TV 2’s sportschef fast. Samme holdning finder man hos DR.

Landets politikere kan ikke blande sig politisk i selve programlægningen på de to kanaler, da det er op til DR og TV 2 selv at finde ud af det. Men de raser alligevel over det faktum, at kanalerne ikke indbyrdes har kunnet gå på kompromis.

– Det er jo skatteborgernes penge, licensbetalernes penge, der går dobbelt op på det her. Jeg synes, at det er ret uheldigt, at man som to nationale free-air stationer ikke kan blive enig om, hvem der viser den, siger Venstres kulturordfører, Troels Christensen til Newspaq.

Hos de radikale vækker det også vrede.

– Det er jo indlysende tåbeligt. Det er jo et eller andet sted udtryk for et ressourcespild. Det er manglende evne til at samarbejde, som tydeliggøres, og det er ærgerligt, at man ikke engang kan finde ud af det, siger Johs. Poulsen, kulturordfører hos Det Radikale Venstre.

For medieordfører hos Liberal Alliance viser det, at DR ikke har det så skidt, som de umiddelbart giver udtryk for.

– Hvis de har penge nok til at bruge ressourcer på at sammensætte tv-udsendelser, som alligevel bliver vist på andre kanaler, viser det mig, at de ikke har store problemer med at skulle spare lidt, siger Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll.

Per Clausen, medieordfører hos Enhedslisten, kalder det ‘helt hen i vejret, latterligt, tåbeligt, dumt og spild af penge, lige som med kongelige begivenheder’. SF’s medieordfører Holger K. Nielsen betegner det som ‘dårligt samarbejde’ og ‘underligt, de ikke kan finde ud af det’.

– Det er ærgerligt, at man ikke kan kommunikere lidt mere, så man kunne sende kampen forskudt af hinanden og give borgere et alternativ, siger Dansk Folkepartis medieordfører, Karin Nødgaard, som i øvrigt selv er glad for fodbold.

To af folketingets partier, Socialdemokraterne og de konservative, er dog mere positive overfor den dobbelte finalevisning.

– Nu får du valgmuligheden for at se begge tv-stationers dækning af kampen. Det ser man også ved royale begivenheder, siger S-medieordfører, Mogens Jensen.

De konservative bakker op.

– Økonomisk kan man godt synes, det lyder fjollet, men der er alligevel nogle, der foretrækker at høre kommentatorerne på den ene kanal frem for den anden kanal, siger medieordfører, Henrik Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dræbte soldaters pårørende har fået besked
Next post Hæren offentliggør dræbtes navne