Flere og flere danskere bruger internettet og de digitale muligheder

Der er stadig flere danskere, der bruger internettet. Siden sidste år er andelen af 16-74-årige, der bruger internettet hver uge, steget fra 82 til 86 pct.

Det viser de nyeste tal om befolkningens brug af internet, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. Tallene viser, at befolkningen som helhed har taget internettet til sig og bruger det mere og mere. E-mail er det, internettet bliver brugt flittigst til. Sidste år var der 81 pct. af alle 16-74-årige, der havde prøvet at bruge e-mail, og den andel er i år steget til 83 pct.

Nyt fra Danmarks Statistik har særligt fokus på de ældres brug af it. De 75 til 89-årige er inddraget i undersøgelsen for første gang, og det er derfor ikke muligt at se, om der er sket en udvikling i deres brug af it i forhold til tidligere.

Også på andre områder er der sket en udvikling i løbet af det seneste år, og på nogle områder har udviklingen endog været markant:

• Andelen af de, der har indsendt udfyldte blanketter til offentlige myndigheder, er steget fra 34 til 50 pct., altså et hop på 16 procentpoint.

• En tilsvarende markant udvikling er der sket i forhold til brugen af services, der er relateret til rejser eller overnatninger på internettet. Det har 61 pct. prøvet mod sidste års 42 pct. Her er stigningen på hele 19 procentpoint.

• Brugen af internetbank er steget med fem procentpoint fra 66 til 71 pct.

• Flere er også begyndt at bruge internettet med det formål at lære nyt. Her er andelen steget fra 50 til 56 pct.

– Nu har vi fået en ny måling af befolkningens it-færdigheder, og de friske tal må mane enhver snak om, at 40 pct. af danskerne er it-analfabeter i jorden. Tallene viser med al tydelighed, at befolkningen kan bruge internettet til rigtig mange ting, og at flere og flere tager det til sig og bruger det bredt. Når det er sagt, skal vi fortsat arbejde for, at så mange som muligt tilegner sig gode it-færdigheder og udnytter de digitale muligheder, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Regeringen: Alt affald skal anvendes igen
Next post Danske virksomheder risikerer at sidde tilbage med Sorteper