Mange danskere har ikke råd til ferie

Det officielle fattigdomsår 2010 er også året, hvor ASF-Dansk Folkehjælp har oplevet en stigning på 52 % i antallet af ansøgere til deres gratis ferieophold. Flere og flere danske familier har ikke råd til at holde sommerferie. Generalsekretær i ASF-Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, håber på flere frivillige for at imødekomme det stigende antal ansøgere.

Ingen tur til Mallorca
De fleste regner det for en selvfølge, at månederne midt på året skal bruges på ferie til eksotiske rejsemål, men det er ikke alle familier, der har denne mulighed. I 2010, der officielt er udråbt til fattigdomsår, viser tal fra Arbejdernes Erhvervsråd, at 200.000 danskeres hverdag er begrænset af manglende økonomiske ressourcer. Dette går ofte ud over børnene, der ikke får det afbræk fra en problemfyldt hverdag, som de har brug for. Samtidig går de også glip af sociale relationer til jævnaldrende, når der ikke er råd til at deltage på udflugter og i arrangementer med klub og skole.

Flere ansøgere til ferieophold
ASF-Dansk Folkehjælp har i 2010 oplevet en markant stigning i ansøgningerne til de gratis ferieophold, der arrangeres sommeren igennem for børn fra økonomisk og socialt belastede familier.

– ASF-Dansk Folkehjælp oplever helt i tråd med rapporter fra AE-Rådet og Socialforskningsinstituttet en stigning i fattigdommen i Danmark. I år sætter vi desværre en ny rekord med et rekordhøjt antal ansøgere om feriehjælp. 52 procent af ansøgerne må afvises sammenlignet med sidste år, hvor dette tal udgjorde 25 procent. Alle familier, som ansøger om feriehjælp, indstilles direkte af kommunernes socialforvaltninger, siger generalsekretær for ASF-Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Flere frivillige
ASF-Dansk Folkehjælp arrangerer i år ferieophold for 500 familier, men det er slet ikke nok til at imødekomme de mange ansøgninger, som ASF-Dansk Folkehjælp modtager fra kommunerne. Derfor håber Klaus Nørlem på at få hjælp fra flere frivillige, så der er endnu flere familier der kan få hjælp til at holde ferie.

– På baggrund af de mange afslag ASF-Dansk Folkehjælp må afgive, vil organisationen forsøge at løfte indsatsen på dette område. De 1.500 personer, som vi i år forventer at kunne sende på et gratis ferieophold, vil vi forsøge at hæve til 2.000 personer for at imødekomme det øgede behov. Vi har derfor brug for mange frivillige hænder til at løfte denne opgave sammen med os , slutter Klaus Nørlem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Aftale på plads om regionernes økonomi for 2011
Next post Stram aftale om kommuneøkonomi på plads