Nu går Jobpatruljen på arbejde

I går var det sidste skoledag og tusindvis af unge under 18 år vil i den kommende tid strømme ud på virksomhederne for at arbejde som fritidsjobbere i sommerferien. LO’s Jobpatrulje følger efter…

Mange vil i løbet af sommeren for første gang stå på en arbejdsplads – og tjene deres egne penge. Men en del vil også opleve bagsiden af medaljen.

Alt for mange arbejdsgivere lever ikke op til de særlige regler, der gælder for at beskytte de unge mod nedslidning og farligt arbejdsmiljø.

Sommeren over er LO’s jobpatrulje på rundtur til danske arbejdspladser.

I år har Jobpatruljen skruet endnu mere op for ambitionerne, idet målet er, at cirka 500 frivillige unge skal ud og tjekke andre unges arbejdsforhold. Målet er at interviewe godt 4.000 unge fritidsjobbere om deres arbejdsforhold. Sidste år interviewede Jobpatruljen cirka 2.200 fritidsjobbere.

– Der er i allerhøjeste grad brug for, at Jobpatruljen holder øje med arbejdsgiverne. Vi oplever desværre en stigning i antallet af ulykker blandt unge. Det skal der sættes en stopper for, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Sidste år viste Jobpatruljens statistik, at 40 pct. af de unge ikke fik den oplæring i jobbet, som de har krav på.

– Mange ulykker og uheld kunne undgås, hvis arbejdsgiverne levede op til reglerne og satte de unge grundigt ind i, hvordan arbejdet skal foregå. Det går jo ikke, at unge på 15 år løfter tunge kasser og risikerer at ødelægge deres ryg, eller at de går med træsko på et glat gulv eller arbejder med giftige opløsningsmidler, siger Ejner K. Holst.

– Jobpatruljen har nu kørt i godt 30 år og der er stadig alt for mange sløsede arbejdsgivere. Vi mangler at se de ansvarlige arbejdsgivere og deres organisationer træde i karakter og sige: Nu er det nok. Vi skal sikre vores unge ordentlige og gode arbejdsforhold, siger Ejner K. Holst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nu kan du klage over din p-bøde
Next post Nyt Facebook-spil malker dig for penge