Skat laver hjemmeside til webshopejere

Skat har kigget 160 webshops efter i sømmene. Hos over 80 procent var der fejl, hvilket betyder, at ejerne samlet har fået forhøjelser på over 25 millioner kroner. For at ruste webshopejerne til livet som selvstændige, sætter Skat nu gang i en vejledningskampagne.

Mange danskere lever drømmen som selvstændig erhvervsdrivende ud på nettet. På ganske få minutter kan man åbne en webshop og komme i kontakt med kunder over hele verden. Men den nemme opstart betyder også, at ikke alle får sat sig ind i reglerne før de går i gang.

– De fleste skal jo ikke leve af deres webshop, men gør det fordi de brænder for det og så glemmer de, at der altså er nogle ting, man skal huske at sætte sig ind i, siger Skats tovholder Michael Eriksen.

For at hjælpe ejerne så de undgår de mange dyre fejl, har Skat lavet hjemmesiden skat.dk/internethandel. Her kan man læse, hvilke ting man skal være opmærksom på, når man sælger varer eller ydelser over nettet. Desuden har Skat sendt breve ud til ejerne af mindre og nystartede webshops med gode råd samt link til den nye hjemmeside.

– Det er typisk med helt basale ting som regnskab, bogføring og indberetning, det går galt for webshopejerne. Vi håber naturligvis, at vi med disse tiltag kan give webshopejerne en hjælpende hånd, så de får styr på regnskaberne og får indberettet korrekt, siger Michael Eriksen.
Har man indtægter fra webshophandel, skal man huske at indberette dem inden den 1. juli 2010, som er fristen for den udvidede selvangivelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Stamceller skal kurere slidgigt og inkontinens
Next post Fattige børn strømmer til feriekolonier