Trækker støtten til Løkke

Ny person flygter fra VKO-blokken. Christian H. Hansen fra partiet Fokus har netop meldt ud, at han ikke længere automatisk står bag Løkke.

90 mandater, der støtter Løkke – det findes ikke længere, når Folketinget går på sommerferie om 12 dage. Den frafaldne DF’er Christian H. Hansen, der har stiftet partiet Fokus, har netop trukket sit løfte om at holde hånden under Lars Løkke Rasmussen som Danmarks fortsatte statsminister.

– Jeg er rystet over, hvad regeringen har forsøgt at presse igennem siden den 10. marts, hvor vi stiftede Fokus, siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Da Christian H. Hansen forlod Dansk Folkeparti, garanterede han ellers Lars Løkke Rasmussen sin fortsatte opbakning, men den garanti er nu annulleret. Men:

– Forringelser af vilkårene for dagspengemodtagere, udhuling af børnechecken og et hundeforbud, hvor regeringen sejler rundt – det vil jeg ikke være med til, slår han fast.

Et andet frafaldent medlem af VKO-blokken, den tidligere konservative Per Ørum Jørgensen, har kun lovet regeringen støtte frem til 16. juni, hvor der er tredjebehandling af lovforslaget om regeringens sparepakke. Herefter går Folketinget på sommerferie, og samtidig fordufter Per Ørum Jørgensens garantistøtte til VKO.

– Efter sommerferien må jeg se, når jeg har fundet et nyt parti, hvad der sker. Jeg kan og vil ikke give en evighedsgaranti. Lige nu snakker jeg med flere partier, men jeg vil ikke sætte navn på nogen af dem, og jeg er åben over for alt lige nu, fortæller løsgængeren Per Ørum Jørgensen til Newspaq.

Christian H. Hansens udmelding har dermed ødelagt Løkkes garantiflertal fra om 12 dage. Nu skal statsministeren have opbakning af enten løsgængeren Pia Christmas Møller eller Liberal Alliance, inden han fremsætter et forslag. Ellers risikerer han at gøre regning uden vært.

VKO kan fra sommerferien blot mønstre 88 mandater plus et færøsk mandat, der har lovet Løkke sin opbakning. Men det er ét mandat for lidt. Og kommer Fokus ind ved næste valg, kan deres statsministerkandidat sagtens hedde Helle Thorning-Schmidt.

– Vi er i gang i Fokus med at udvikle noget, vi kalder omvendt kontraktpolitik. Og efter næste valg vil vi drøfte med de kommende statsministerkandidater, hvem der kan gå ind på nogle af de ting, vi gerne vil gennemføre. Den statsminister kandidat, der sætter flueben ved flest af de punkter, vi har, peger vi på, slutter Christian H. Hansen til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Jeppesen fyret af Tøger Seidenfaden
Next post Skat vil vejlede om personalegoder