Danmark opnår høj placering i e-parathed

Danmark opnår i år andenpladsen i IBM og Economist Intelligence Unit’s internationale undersøgelse over 70 landes evne til at omsætte digitale muligheder til social og økonomisk udvikling.

IBM og Economist Intelligence Unit’s offentliggjorde for nylig deres årlige ”Digital Economy Rankings” for 2010 – tidligere kendt som ”E-readiness Rankings”. Undersøgelsen er en måling af 70 forskellige landes ”e-parathed” – det vil sige landenes evne til at omsætte digitale muligheder til social og økonomisk udvikling.

I år indtager Danmark andenpladsen og træder dermed et skridt ned efter sidste års førsteplads. Sverige overtager førstepladsen i meget tæt konkurrence blandt de forreste lande.

– Det glæder mig selvfølgelig, at Danmark igen indtager en flot placering. Men kun hvis vi fortsat målrettet fokuserer på den digitale udvikling, kan vi fastholde Danmark i en førerposition. Danmarks høje placering skyldes ikke mindst, at de digitale løsninger i Danmark er vidt udbredt, og at den danske befolkning internationalt set har gode kompetencer i at udnytte de digitale muligheder, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

– Jeg har netop lanceret arbejdsprogrammet ”Digitale veje til vækst,” som har et direkte fokus på at skabe IKT-baseret vækst og sikre den fortsatte brede an-vendelse af IKT i befolkningen, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

– Den danske regering har med en bredbåndsmålsætning på 100 Mbit/s til alle danskere lagt sig i selen i forhold til at sikre, at Danmark bevarer sin position som en e-parat økonomi i verdensklasse, tilføjer Charlotte Sahl-Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 100 km danmarkshistorie i flyttekasser
Next post Sprøjt dig ud af knogleskørhed