De gamle elsker Zumba-dillen

Danmark er ramt af en Zumbabølge, men det er ikke kun de unge og friske, der danser løs. De ældre er lige så vilde med den nye motionsform.

Latinamerikanske salsarytmer, vrikkende hofter og sensuelle dansetrin sender hobetal af fitness-glade danskere på gulvet til Zumba.

Men det er ikke kun de unge og smarte, der følger tidens helt store motionstendes, hvor kalorierne rasler af til sprøde dansetrin i højt tempo.

Det er i allerhøjeste grad også de ældre, der har tilsluttet sig bølgen.

– Jeg har ekstremt mange 70-årige kvinder på mine hold, for de ældre er simpelthen vilde med Zumba, siger Tatjana Dyreholt, som var en af de første instruktører, der bragte Zumba-fitness til Danmark, til Newspaq.

Hun fortæller, at de ældre finder en enorm livsglæde i både musikken og de glade rytmer, samtidig med at de får en masse motion uden for meget belastning for kroppen. Derudover tiltaler selve formen også de ældre.

– Instruktøren taler ikke og går ikke rundt og retter eller fortæller, hvordan tingene skal gøres. Det kan de godt lide, siger Tatjana Dyreholt.

Og så betyder selve dansen utrolig meget for de ældre, hvor det især er kvinderne, der hopper i dansetøjet.

– De er opskolet med latin- og standarddans, og de har gået til dans, siden de var børn. Alderen har sat ind, og så er de stoppet. Med Zumba får de dansen tilbage i livet, og det elsker de, siger Tatjana Dyreholt.

Zumba-tendensen har også fundet sin vej ind hos Ældresagen, hvor afdelingen i Midtdjurs er begyndt at indføre faste zumbahold.

– Det er dejligt at danse, og i Zumba danser man solo. Man er ikke afhængig af en partner, og det tiltaler mange at de ældre, siger Jette Nitzsch, der underviser de 58-72-årige for Ældresagen i Midtdjurs.

Synes man alligevel, at tempoet og bevægelserne i Zumba er for hurtige, er det dog ingen undskyldning for at kvitte motionen, for en helt ny version af Zumba er netop landet i Danmark.

Den nye udgave hedder Zumba Gold og er målrettet til seniorer, hvor der er fokus på ikke at overbelaste knæ og hofter, og hvor tempoet er sat en anelse ned.

I den nye form for Zumba tilbydes endda undervisning på stole, så folk i kørestole, rollatorer eller andre dårligt gående også kan være med.

Man kan efterhånden finde et Zumba-hold i et ethvert fitnesscenter landet over, men ventelisterne er lange, så det er med at skrive sig op i god tid.

Er du ikke helt sikker på, hvad Zumba egentlig er, kan du se en video af den populære fitnessform her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Handlingsplan for multinationale selskaber
Next post Lille elite styrer Superligaen