Helle Thorning-Schmidt: Jeg sjuskede

Helle Thorning-Schmidt afbrød i dag sin ferie og vendte her til eftermiddag tilbage til Danmark, for at besvare spørgsmål fra pressen om den seneste sag om forkerte oplysninger  til Justitsministeriet.

Flyet landede klokken 17.29 og fem minutter senere mødte den socialdemokratiske leder en lille gruppe journalister i gaten.

Her fortalte hun blandt andet, at hun og hendes mand har optalt  og fundet dokumentation for de dage, som hendes mand, Stephen Kinnock, opholder sig i Danmark og de var kommet frem til at det i 2009 var  33 weekender.

– Jeg har på ingen måde forsøgt at snyde – det er en sjuskefejl, jeg beklager det dybt, sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte:

– jeg skulle have været mere omhyggelig med den måde jeg skrev det på. Der er ingen personlig økonomisk vendning ved det her.

Efter mødet med de første journalister i gaten, fortsatte hun ud til ankomsthallen, hvor hun blev modtaget af et stort presseopbud. Her gentog hun, at det var en sløset fejl og det ikke var bevidst snyd.

På spørgsmålet om, hvorvidt sagen får politiske konsekvenser svarede hun:

– Jeg kan godt forstå vælgerne syntes det er noget kollosalt rod, og det er derfor jeg har afbrudt min ferie for at komme hjem og forklare det.  Det er nu op til vælgerne at afgøre det. Men jeg håber vælgerne vil lægge vægt på at det ikke var snyd, men en sløset fejl. Jeg undskylder overfor vælgerne.

 

Senest opdateret klokken 18.03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Amnesty: Grækenland behandler asylansøgere som kriminelle
Next post Tidlig behandling kan gavne folk med HIV