Lommetyve ribber dig i sommervarmen

Antallet af lommetyverier stiger markant i juli måned.

Et uopmærksomt øjeblik, et hurtigt dyp i lommen og ét styk manglende pung få sekunder efter.

Antallet af lommetyverier eksploderer, når danskerne har sommerferie og bevæger sig ud på gaden.

Især i juli måned er lommetyvene særligt aktive. Det viser tal fra Top Danmark, som Nyhedsbureauet Newspaq har fået indsigt i.

– I juli måned skal man være super opmærksom, da antallet af lommetyverier de sidste to år er steget med 30-50 procent i forhold til januar måned, siger skadeschef Susanne Møllegaard fra Top Danmark til Newspaq.

På landsplan har Top Danmark omkring 50 anmeldelser om dagen i juli. Og der er en særlig grund til stigningen.

– Folk er generelt mere ude på gaden, på cafe og til sommerforlystelser, og her er man simpelthen mere uopmærksom, hvilket lommetyvene lynhurtigt udnytter, siger Susanne Møllegaard.

Det er typisk punge, smykker, iPhones og andre dyre telefoner, der hitter hos tyvene.

Også hos Københavns Politi oplever man hver sommer en stor stigning i henvendelser fra folk, som er blevet udsat for tyveri på åben gade.

– Der er ingen tvivl om, at når det bliver varmt, og folk kommer mere på gaden, så stiger tyverierne også. Sidste år steg antallet af anmeldelser markant i august-september, siger Oscar Lassen, vicepolitiinspektør ved Station City.

I København er det især tætbefolkede områder som Hovedbanegården, Rådhuspladsen, Strøget og i offentlige transportmidler, hvor tyvene florerer. Og i mange af tilfældene er der tale om dybt professionelle af slagsen.

– Vi har at gøre med en majoritet af folk udefra, der har erfaring med tyveri, inden de kommer til landet, og som er rigtig gode til det, siger Oscar Lassen.

Det simple, men gode råd for at undgå de kedelige overraskelser er: Vær opmærksom på tasken, hold den ind til kroppen, og lad være med at gå med pungen eller kameraet i lommerne.

Det første halve år havde Station City, der dækker indre by, næsten 5400 anmeldelser om tyveri. Et lille fald fra året før, hvor tallet var 5800. Hos Top Danmark er tallet nogenlunde stabilt fra år til år.

Tal fra Forsikringsoplysningen viser, at der sidste år blev begået simpelt tyveri – herunder lommetyveri – for 302.115 kroner. I 2008 var tallet 292.805 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Mindst salmonella hos frilandssvin
Next post Patienter angriber lægens højre hånd