Tyvene tjekker din Facebook-profil

Pas på, når du fortæller til dine venner på Facebook, at du tager på ferie. Det kan oven i købet koste dig din forsikringserstatning.

“Juhuuu…. så tager jeg til Mallorca i tre uger”. “Roskilde Festival here I come”. “Bilen er pakket, og nu drager familien Hansen til Syditalien”.

Sommerferien er over os, og vi vil gerne dele glæden med vores venner. Men pas på, hvad du skriver i din Facebook-status. For tyvene tjekker din profil.

Det advarer både TopDanmark og Alm. Brand Forsikring om.

– Jeg vil råde til at lade være med at skrive på Facebook, at man skal på ferie. Det er typisk, at man lige skriver ‘Yes, jeg skal på tre ugers ferie til Lanzerote’. Tyvene holder øje med både Facebook og Twitter. Det er noget, vi bredt oplever, siger skadechef i TopDanmark, Susanne Møllegaard til Newspaq.

Og det kan faktisk til og med gå ud over din erstatning. Hvis din veninde for eksempel skal fodre din kat, og du skriver til hende på Facebook-væggen, at du er væk, men har lagt nøglen under måtten, kan der være tale om grov uagtsomhed. Og så kan forsikringsselskabet nægte at erstatte tyveriet.

– Hvis du skriver, at du er i sommerhuset i Skagen, er det ikke at betragte som groft uagtsomt. Men det vil være groft uagtsomt, hvis du skriver til dine venner, hvor nøglen ligger, eller hvad koden til alarmen er. Og så kan du ikke være sikker på at være dækket af din forsikring, advarer presserådgiver hos Alm. Brand Forsikring, Nis Peder Kolby, til Newspaq.

Også politiet advarer om at udbasunere sin ferieglæde på Facebook.

– Selvfølgelig er det dumt, hvis man skriver på Facebook, at man tager på ferie. Man skal generelt huske at tænke sig om, når man skriver noget på portaler som Facebook. Der er mange, der kan læse det, og man ved ikke, om det er alle, der har rent mel i posen, siger Nordsjællands politis talsmand, Henrik Suhr til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Statministeren: Jeg tog fejl i Vestjylland
Next post Danske erhvervsskoler: Ingen masseflugt