43-årig mand truer statsministeren: Jeg hader krig – krig er farlig, man kan dø af det

En 43-årig mand fra Kalundborg blev i onsdags varetægtsfængsletm sigtet for trusler mod statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Manden har skriftligt truet statsministeren med at han, hans familie og hans nærmeste, vil blive slået ihjel, hvis ikke Danmark trækker sine styrker ud inden slutningen af næste måned.

En 43-årig mand sendte trusselsbreve til statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Statsministeriet.
En 43-årig mand sendte trusselsbreve til statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Statsministeriet.

Politiet anholdte den 43-årige på hans bopæl på Klosterparkvej i Kalundborg i tirsdags.

Anholdelsen kom først anden gang, han fremsatte trusler mod statsministeren. Allerede den 19. juli sendte han den første – kortfattede – dødstrussel. Men da den åbenbart ikke blev taget alvorligt, sendte han en ny trussel den 1. august.

I trusselbrevet fra 1. august skriver han blandt andet, at han er en del af en gruppe, og hans opgave i gruppen blandt andet er at han bringer budskabet til statsministeren og offentligheden.

I brevet skriver han:

“Denne lille gruppe som jeg er en del af, har på demokratisk vis besluttet, at statsministeren skal slåes ihjel.Men mord er mord.”

Han anfører at det er modstand mod krigen i Afghanistan, som har fået ham -eller gruppen – til at fremsætte truslerne. Blandt andet skriver han:

“Jeg prøver at stoppe vold med vold. Betyder det jeg er tosset? Regeringen forsøger også at stoppe vold med vold. Er regeringen tosset?”

“Det er en nyttesløs krig. Hver gang vi slår en Talibaner ihjel, vil der blot træde to i hans sted”, skriver den 43-årige og fortsætter:

“Jeg hader krig – krig er farlig, man kan dø af det.”

I det fire siders lange brev, beskriver den 43-årige sig selv og sine interesser, sine synspunkter og bevæggrunde for truslerne.

Den 43-årig blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet indtil 17. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Flere dårlige betalere må gå fra hus og hjem
Next post Mange børn bruger sommerferien i idrætsskoler