Fiskeriforening tager afstand fra Greenpeaces overvågning

Danmarks Fiskeriforening kalder Greenpeaces aktion for ulovlig.

– Fra Danmarks Fiskeriforening tager vi kraftigt afstand fra ulovlig overvågning af danske fiskere, siger Svend-Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening og tilføjer:

– ligesom vi selvfølgelig heller ikke kan acceptere ulovligt fiskeri.

– Greenpeace-aktionen er efter vores opfattelse kun blevet til for Greenpeaces egen skyld, ikke for at redde torsken. Og aktionen har den helt forkerte retning. Det ville klæde en miljøorganisation at rette søgelyset mod, hvad der kan være de reelle årsager til, at Kattegat-torsken er blevet en sjælden art. Kan det være miljøforhold, klimaændringer, mangel på føde eller måske store byggeprojekter på havterritoriet, der har jaget torsken væk fra Kattegat, spørger Svend-Erik Andersen.

Han pointerer, at myndighederne bør følge op på, om lukningen for fiskeri bevirker, at torsken i Kattegat får det bedre.

– Som fiskere har vi endnu ikke mærket noget til det, men desværre er havområdet heller ikke blevet lukket for andre menneskelige aktiviteter – hverken for klapning af havneslam, havmølleprojekter eller andet, der påvirker både vand- og bundforhold, siger Svend-Erik Andersen.

Han understreger, at erhvervsfiskeriet følges nøje af myndighederne.

– Alle fiskefartøjer over 15 meter skal have satellit-sporing ombord, og det var også tilfældet for fire af de fem fartøjer, som Greenpeace har overvåget. Oplysninger om fartøjet sendes hver time til Fiskeridirektoratet, som er den officielle danske kontrolmyndighed på området, det vil sige, at man som fisker ikke, som Greenpeace antyder, kan drive sit erhverv i det skjulte, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post De svenske myndigheder vil kunne straffe Gilleleje-fiskerne hårdere
Next post Lina Rafn-sagen: Musikere går til skatteministeren