Forsikrer sig mod dumhed for 1 milliard

Staten søger et forsikringsselskab, der vil dække tab på dårlige banker.

Hvis vi nu dummer os, kan I så sørge for, at vi ikke taber penge? I hvert fald op til en milliard kroner?

Sådan spørger bestyrelsen i det statslige selskab Finansiel Stabilitet. De offentliggjorde i går et EU-udbud, hvor de søger efter et forsikringsselskab, der vil stå inde for en milliard kroner. Selskabet blev skabt af staten efter finanskrisen og sørger for at opkøbe banker, der ellers ville gå bankerot, for at sikre kundernes penge.

– Det jo ikke penge, vi regner med at komme til at bruge, siger direktør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen.

– Det er ligesom en brandforsikring – vi håber jo ikke på at huset brænder. Men det er en beskyttelse af ledelsen i Finansiel Stabilitet, siger han.

Direktøren mener, at det er nødvendigt at beskytte sig mod, at bestyrelsen gør noget dumt. Forsikringen dækker nemlig, hvis bestyrelsen tager beslutninger, der påfører andre tab. Netop fordi selskabet handler med konkursramte banker, så kan det være svært at skabe sig et fuldt overblik, før dele af bankerne bliver solgt videre.

– I nogle af de banker vi overtager, der foregår det meget hurtigt. Derfor har man ikke et perfekt beslutningsgrundlag, og så kan man ikke udelukke, der kan komme et erstatningsansvar, forklarer Henrik Bjerre-Nielsen.

Desuden dækker forsikringen også de enorme sagsomkostninger, der kan være i forbindelse med retssager i specielt udenlandske retssale.

– De kan ruinere de involverede uanset, om man er erstatningsansvarlig eller ej, mener direktøren.

Hvis Finansiel laver dumheder for over en milliard kroner, så går staten i vidt omfang ind og dækker resten. Interesserede forsikringsselskaber kan byde ind indtil den 3. september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Mange børn bruger sommerferien i idrætsskoler
Next post Mary og Frederik skal have tvillinger