Greenpeace gav fiskeridirektoratet dokumentation for piratfiskeri

Onsdag overdrog Greenpeace sin dokumentationen for piratfiskeri til Fiskerikontrollen i Roskilde.

Overdragelsen skete efter at DRs TV-avisen aftenen forinden kunne vise, hvordan dokumentation fra Greenpeace afslørede omfattende piratfiskeri i Kattegat. Overleveringen skete til vicechef i Fiskeridirektoratet i Roskilde, Henrik Nielsen. Den omfattende dokumentation blev overrakt af Hanne Lyng Winter, havbiolog i Greenpeace.

Dokumentationen indeholder blandt andet GPS-positioner, tid, hastighed og kurs på fem fiskerfartøjer. Mens disse har været sporet har over halvdelen af turene gået ind i det fredede område. Yderligere har Greenpeace overleveret videooptagelser af fiskefartøjer i det beskyttede område, hvor både GPS-position og fiskeaktiviteter fremgår tydeligt. Fiskerikontrollen vil nu se nærmere på dokumentationen og afgøre, hvilke konsekvenserne piratfiskeriet skal have.

Afsløringerne fra Greenpeace kommer efter, at fiskefartøjer fra Gilleleje igennem seks måneder har fisket i det fredede område. Et beskyttet område, der er oprettet så den stærkt overfiskede torskebestand kan få en mulighed for at overleve. Siden marts 2010 har Greenpeace registreret 71 fangstrejser udelukkende i det fredede område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Greenpeace afslørede Gilleleje-fiskere i omfattende piratfiskeri
Next post De svenske myndigheder vil kunne straffe Gilleleje-fiskerne hårdere