Indvandrere er vilde med efterskoler

Stipendieordning har fået flere unge tosprogede til at tage et år på efterskole.

Langt hår, guitarspil og mangeartede venskaber vinder mere og mere ind hos landets unge indvandrere. Det viser en opgørelse fra Efterskoleforeningen i dag.

Antallet af tosprogede elever ligger nemlig i år på mellem 350 og 400, og dermed fortsætter tendensen fra sidste år, hvor der var en stigning på 11 procent.

– Vi har fået vendt udviklingen for et par år siden ved at indføre en stipendieordning. Den gør, at flere tosprogede får råd til at tage på efterskole, og samtidig har det øget kendskabet hos nogle familier, der i forvejen havde råd til det, siger projektleder i efterskoleforeningens integrationsprojekt, Maren Ottar Hessner til Newspaq.

Stipendieordningen, der er finansieret af statens SATS-puljer, går fra 2008 til 2011, og ifølge Maren Ottar Hessner er efterskolerne det helt rigtige sted at skærpe integrationen.

– Jeg vil helt klart mene, at det er en god investering, for efterskoleelever er i en alder, hvor de lægger grundstenen for deres uddannelses- og samfundsmæssige liv, siger hun.

Og hos Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) er de enige i den vurdering. I foråret lavede de en evaluering af ordningen, der fortrinsvis viser positive resultater for de tosprogede elever.

– Alle parter fremhæver, at de bliver mere modne, får en anden studieparathed og et bredt netværk, som mange undersøgelser peger på, er godt for ens videre ungdomsuddannelse, siger evalueringskonsulent Mia Lange til Newspaq.

Til foråret vil EVA gå i gang med at evaluere, hvordan de tosprogede efterskoleelever så reelt klarer sig på deres videre ungdomsuddannelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Veteraners børn får også krigstraumer
Next post Fem danske soldater lettere såret