Konkurrencestyrelsen og Forbrugerstyrelsen fusioneres

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen har besluttet at fusionere Konkurrencestyrelsen og Forbrugerstyrelsen med effekt fra dags dato. Den nye styrelse får navnet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

– Ved at fusionere Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får vi en mere slagkraftig organisation til gavn for både forbrugerne og konkurrencen i Danmark. Der er klare fordele ved at integrere forbruger- og konkurrencepolitikken. Forbrugerne nyder godt af markeder med effektiv konkurrence, og omvendt nyder konkurrencen godt af aktive og velinformerede forbrugere, der trygt kan handle på markederne, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og fortsætter:

– Erfaringerne fra Storbritannien, som har en fælles forbruger- og konkurrencemyndighed, er gode. Ved at analysere markederne ud fra både en forbruger- og en konkurrencevinkel opnås de bedste resultater for både forbrugere og virksomheder.

– Fusionen giver mulighed for at udnytte ressourcerne på de to områder mere effektivt. Det er dog først og fremmest de faglige gevinster, som er drivkraften bag den, fortæller Brian Mikkelsen.

Agnete Gersing, der hidtil har været direktør i Konkurrencestyrelsen bliver direktør i den nye styrelse. Alle medarbejdere i de to styrelser indgår i den fusionerede styrelse.

Forbrugerombudsmanden varetager de samme opgaver som i dag, men vil fremover få en øremærket bevilling på finansloven.

Fusionen vil ikke påvirke organisering og betjening af de råd, udvalg, tilsyn og nævn, som de to styrelser i dag er sekretariat for, oplyser Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Lystfiskere lovligt ude med snøren
Next post Mindre brand på kommandoskib