Regeringen straffer privatskolerne

Det kan koste dig dyrt at sende dit barn i privatskole. Regeringens sparekniv ser ud til at ramme privatskolerne allerede i 2011.

Hvis dit barn skal starte i privatskole den kommende uge, er skoletasken og penalhuset sikkert allerede købt, og alt er forberedt til barnets første skoledag. Men du har måske ikke har forberedt dig på, at skoleregningen kan stige mærkbart allerede i 2011.

I Danmarks Privatskoleforening frygter man, at forældre skal betale mere i fremover, hvis regeringen får gennemført sin spareplan.

– Vi er bekymrede for, at det kommer til at stige med op til 2.000 kroner mere per elev at gå på en privatskole om året, siger Ebbe Forsberg, sekretariatschef i Danmarks Privatskoleforening til Newspaq.

Årsagen til besparelser på privatskolerne skal findes i de store besparelser ved de kommende finanslovsforhandlinger. Regeringen har lagt op til, at der skal skæres i det statslige tilskud til privatskolerne.

Ifølge Danmarks Privatskoleforening vil privatskolerne ikke forringe kvaliteten af undervisningen, og derfor må forældre punge flere penge ud.

Ebbe Forsberg er bekymret og frygter, at gruppen af forældre med en lavere indtægt og flere børn vil blive ramt.

– Hvis det skal blive så dyrt at gå på privatskole, kan det udelukke nogle grupper fra at søge privatskolerne. Hvis man eksempelvis har tre børn, så løber det jo pludselig op, siger Ebbe Forsberg til Newspaq.

De konservatives uddannelsesordfører, Rasmus Jarlov, maner imidlertid til besindighed. Han mener ikke, at privatskolerne vil opleve markante ændringer eller blive svækket af besparelserne.

– Det kommer ikke til at betyde noget for privatskolernes udvikling. Det kommer stadigvæk til at være sådan, at privatskolerne vil være i fremmarch, som de har været det de sidste ti år, siger han til Newspaq.

Ebbe Forsberg stiller sig uforstående overfor, hvorfor det netop skal ramme de private grundskoler.

Ifølge Konservatives uddannelsesordfører, Rasmus Jarlov, er baggrunden at der skal spares 1,8 milliard på undervisningsområdet og regeringens foretaget en prioritering.

– Vi har forsøgt at holde ungdoms- og videregående uddannelse fri for besparelser, fordi vi har nogle centrale målsætninger om at 95 procent af alle danske unge skal have en ungdomsuddannelse og halvtreds procent skal have en videregående uddannelse og så har vi været nødt til at finde pengene nogle andre steder, forklarer Rasmus Jarlov.

Knap 96.000 skolebørn gik i privatskole sidste år, hvorimod lidt over 580.000 skolebørn gik i folkeskole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Snyd med udenlandske biler
Next post Tyve stjæler genbrugstøj for millioner