Ung dansker overfaldet i Hebron: Jeg var skidebange

Den 22-årige fredsakvitist og statskundskabsstuderende, Koba Sørensen, blev fredag overfaldet af tre israelske bosættere i en landsby ved Hebron.

En dansk, 22-årig fredsaktivist frygtede for sit liv, da han sammen med en ven fra Canada fredag blev overfaldet af tre israelske bosættere med trækæppe og metalspyd.

Det fortalte han fredag aften fra Hebron til nyhedsbureauet Newspaq.

– Jeg troede et kort øjeblik, at nu er det sgu slut, det hele. Jeg var skidebange, da jeg så en mand med en trækæp i hånden. Da var jeg ved at skide i bukserne. Bosætterne har vi set gå på vejen med M16-geværer, og det var derfor, jeg ikke kæmpede igennem. Jeg frygtede, at de ville tage våben frem, siger den 22-årige dansker til Newspaq.

Den unge dansker, som kalder sig Koba Sørensen, frygtede for sit liv, da de tre bosættere pludselig kom imod dem i den lille landsby, hvor de befandt sig.

– Dagen før fik jeg to dødstrusler fra bosættere, som sagde, at de ville slå mig ihjel. Og så var jeg derude fredag, hvor vi klokken 12 blev overfaldet af tre bosættere. De kom med trækæppe og metalspyd og overfaldt os. Vi rejste os op og prøvede at signalere ‘rolig nu, rolig nu’ med hænderne. Men der var intet at gøre, fortæller den 22-årige statskundskabsstuderende til Newspaq.

– De slog først ud efter min ven. Han blev slået til jorden, og jeg prøvede at komme imellem. Jeg blev slået på min venstre fod og fik mulighed for at løbe væk, og imens slog de min ven to gange i ryggen med et metalrør, siger Koba Sørensen, som har valgt at bruge i alt to måneder af sin sommerferie som fredsaktivist ved Vestbredden i Hebron.

– Jeg troede et kort øjeblik, at nu er det sgu slut, det hele. Jeg var skidebange, da jeg så en mand med en trækæp i hånden. Da var jeg ved at skide i bukserne. Bosætterne har vi set gå på vejen med M16-geværer, og det var derfor, jeg ikke kæmpede igennem. Jeg frygtede, at de ville tage våben frem, siger Koba Sørensen, som sammen med sin ven blev indlagt på hospitalet i Hebron.

– Jeg blev slået hårdt på venstre fod, så jeg ikke kan gå. Jeg blev røntgenfotograferet i foden i dag, men på grund af hævelse er det ikke til at se, hvad der er galt. Min kammerat skal opereres, fordi han fik brækket næsen, og han har store smerter i ryggen, fordi han blev slået med et metalrør, fortæller han.

Koba Sørensen føler sig meget overladt til sig selv i forhold til den danske ambassade, som han ikke haft nogen kontakt med endnu, selv om han er blevet overfaldet og har fået stjålet sit pas.

– Jeg vil gerne klage over den danske ambassades håndtering af sagen. De blev kontaktet af os og ringede tilbage en halv time efter. Jeg var travlt optaget og bad dem ringe ti minutter efter, og de har ikke kontaktet mig siden. De har lukket til mandag, og jeg har fået stjålet pas, penge og kamera. Det er kritisabelt. Når de får at vide på ambassaden, at en dansker er blevet overfaldet, burde de være mere ihærdige med at komme i kontakt og høre, hvordan det går, siger han oprørt.

Som international fredsaktivist nyder man beskyttelse under sit pas, som man til gengæld skal vise hele tiden.

– Jeg har en kopi af mit pas og har været oppe og anmelde det på politistationen, men det er det israelske politi, og de gider ikke hjælpe os rigtigt. Det er sindssygt irriterende, også fordi den by, jeg er i, skal man vise sit pas hele tiden, siger han.

Den 22-årige studerende har en måned tilbage, før han tager tilbage til Købehavn for at læse videre.

Han er med en organisation af frivillige, hvor også ti andre danskere i øjeblikket befinder sig i Hebron som fredsaktivister, hvor de betaler alt selv, fra fly til kost og logi.

– Den her kamp, denne her undertrykkelse har jeg kæmpet for i Danmark i lang tid. Jeg følte, at for at vise engagement og prøve at gøre en forskel, skal man tage herned og hjælpe palæstinenserne og prøve at skabe en tålelig hverdag for dem. Ens forældre er jo ikke glade for, at man er taget af sted. Men de er jo stolte af det, så meget man lægger i det , siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Vi stoler på hinanden som aldrig før
Next post To danske soldater dræbt i Afghanistan