Dansk krigsskib afvæbnede pirater

Det danske kommandoskib, Esben Snare, har i dag afvæbnet syv formodede Pirater i Aden Bugten. De formodede pirater overgav sig først efter brug af varselsskud.

Det danske krigskib Esben Snare afvæbnede i dag syv formodede pirater. Arkivfoto: Søværnet.

Under patrulje i Aden Bugten fik Esben Snare i dag en melding fra et japansk patruljefly om, at de havde opserveret et fartøj med formodede pirater kun 30 sømil fra Esben Snare’s position.

Esben Snare helikopter gik i luften og forsøgte at standse fartøjet ved brug af varselsskud foran fartøjet. De indledende varselsskud foran fartøjet fik ikke fartøjet til at standse. Da fartøjet kunne udgøre en trussel for handelsskibene i området overgik Esben Snare til at bruge varselsskud i stævnen af fartøjet for at bringe dette til standsning. To varselsskud i stævnen på fartøjet bragte fartøjet til standsning.

Mens Esben Snares helikopter hang over det drivende fartøj og afventede ankomst af Esben Snares bordinghold, observerede helikopteren de formodede pirater tømme fartøjet for genstande, der kunne bruges ved pirateri som stige, granatkaster og en granat.

Efter bordingsholdets ankomst blev de formodede pirater tilbageholdt og overført til Esben Snare for registrering. Esben Snare kan ikke bevise, at de formodede pirater har gennemført et angreb mod et handelsskib, hvorfor de formodede pirater er sat tilbage i deres fartøj med fornødne forsyninger til at nå Somalias kyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nabokommuner efterligner hinandens skatteprocent
Next post Bombe-alarm: Eksplosion på københavnsk hotel