Farlige kageblandinger kan slå dig ihjel

Fødevarestyrelsen afventer en analyse af et stof, som professor kalder livsfarligt. Imens er melblandinger med stoffet stadig til salg.

Kage og brød kan tage livet af dig.

Det er risikoen, fordi Fødevarestyrelsen ikke har valgt har at fjerne potentielt dødsensfarlige kage- og brødblandinger fra hylderne i de danske supermarkeder.

– Ja, det vil være muligt at finde denne her ingrediens i andre produkter, bekræfter fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard fra Fødevarestyrelsen.

Ingrediensen hedder Meripro 711, og i sidste uge fandt man frem til, at det havde givet seks mennesker svære allergiske reaktioner. Meripro 711 er et stof, der findes i et hvedeprotein, som bruges i brød- og melblandinger.

I tirsdags betegnede professor ved Odense Universitetshospital, Carsten Bindslev-Jensen, stoffet som “livsfarligt”.

– Det skal væk så hurtigt som muligt, sagde han.

Men det er det ikke kommet. Kun AMO har som producent valgt at trække sine produkter tilbage, og de produkter anbefaler Fødevarestyrelsen at smide ud. Men andre producenter har ikke fjernet deres melblandinger, og Fødevarestyrelsen anbefaler heller ikke, at de trækkes tilbage – endnu.

– Det er jo forholdsvist få, som har fået de allergiske reaktioner, ud af de mange tusind produkter, som er på markedet, siger Kim Vandrup Sigsgaard.

Derfor afventer de en risikoanalyse af Meripro 711, før de kommer med den ene eller anden anbefaling.

– Vi er ved at få vurderet faren ved de her produkter. Men på nuværende tidspunkt har vi ikke noget belæg for at sige, at det her produkt skal væk fra hylderne, mener fødevareberedskabschefen.

Han håber, analysen vil være færdig i næste uge, men lover ikke noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post FDIM skaber retningslinjer for lejeboligportaler
Next post AMO-kage fik min hals til at snøre sammen