FDIM skaber retningslinjer for lejeboligportaler

FDIM, Foreningen af Danske Interaktive Medier, lancerede i går en ny mærkningsordning for lejeboligsider på internettet. Ordningen skal gøre det tryggere for forbrugerne at søge lejebolig på nettet.

Formålet med mærkningsordningen er at skabe øget gennemsigtighed og forbrugersikkerhed på de annoncesites for lejeboliger, der er underlagt ordningens regelsæt, som blandt andet betyder, at medlemssiderne følger en række strenge krav til validering og godkendelse af annoncer og annoncører, automatiske tjek af informationer, opbevaring af data for dokumentation m.m.

Forbrugere kan genkende medlemmer af mærkningsordningen via et branchemærke for mærkningsordningen, som placeres på forsiden af medlemmers hjemmeside. Ordningen har ved lanceringen to medlemmer bestående af Lejebolig.dk og BoligPortal.dk.

Alle medlemmer af mærkningsordningen kontrolleres løbende af en ekstern og uafhængig revision. Revisionen foretages af Ret & Råd A/S.

– Det har altid været vigtigt for FDIM, at brugerne kan være trygge, når de bevæger sig rundt på nettet og er i kontakt med medierne. Derfor er vi gået ind i initiativet med retningslinjerne for udbydere af lejeboligannoncer på nettet. Det er et felt, hvor der er brug for selvregulering, og med lejeboligmærket kan boligsøgende se, hvilke krav den enkelte udbyder lever op til. Vi håber at flere aktører vil gå med i ordningen, siger Morten Helveg Petersen, direktør i FDIM.

– Vi er glade for, at det er lykkedes at skabe dette branchesamarbejde med et sæt retningslinjer, der kan bidrage til at gøre det tryggere for forbrugerne at søge lejebolig på nettet, siger adm. direktør Henrik Løvig fra siden BoligPortal.dk.

Opfordring til ikke-medlemmer
Hjemmesider med helt eller delvist fokus på annoncering af lejeboliger kan optages som medlem af mærkningsordningen, og FDIM opfordrer andre lejeboligsider til at blive en del af det gode selskab.

Medlemskab af mærkningsordningen kræver et aktivt medlemskab af FDIM samt opfyldelse af alle ordningens krav til kontrol, gennemsigtighed og opbevaring af data

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Handleplan skal knække danskernes gæld
Next post Farlige kageblandinger kan slå dig ihjel