Feriekonto bugner: 82 mio. mangler ejere

82 millioner kroner. Så mange feriepenge mangler danskerne stadig at hente hos FerieKonto, her kort før fristen udløber.

Pengekisten hos Feriekonto er godt stoppet. Lige nu ligger der 82 uafhentede millioner kroner og venter på sine ejermænd. Pengene tilhører danskere, der har arbejdet i 2008, og som endnu ikke har hævet dem.

Efter 30. september smækker Feriekonto kassen i, og så fanger bordet. Pengene ryger lige på kontoen hos Arbejdsmarkedets Feriefond.

– Vi har lige nu 82 millioner kroner stående, der ikke er udbetalt. Folk skal søreme sørge for at få sendt deres feriekontobeviser ind til Feriekonto nu, siger kontorchef i Pensionsstyrelsen og chef for Feriekontoret Søren Balslev til Nyhedsbureauet Newspaq.

De 82 millioner kroner er endnu flere end sidste år, hvor Feriekonto overførte 58 uafhentede millioner kroner til feriefonden.

– Vi regner med, at tallet i år bliver lidt højere, siger Søren Balslev.

Det kommer som en overraskelse for De Radikale.

– Det går den gale vej, og det er skuffende. Jeg synes, det er dybt problematisk, at så mange danskere bliver snydt for deres feriepenge. Folks feriepenge hører til i folks lommer og ikke på Feriekonto, siger de Radikales næstformand, Morten Østergaard, til Newspaq.

Han har sammen med Liberal Alliance stillet forslag om netop ferieloven til Folketinget.

– Regeringen lovede at nedbringe restbeløbet for nyligt, og derfor ser vi frem til, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) redegør for, hvordan hun vil knække kurven på det her område. Jeg forventer, at regeringen aktivt vil modvirke, at vi næste år skal opleve, at det er endnu højere, siger Morten Østergaard.

Den særlige Arbejdsmarkedets Feriefond skal bruge pengene til ‘ferieformål til lønmodtagere, herunder særligt gennem støtte til institutioner eller organisationer, der tilvejebringer feriemuligheder for lønmodtagere.’

I praksis går pengene først og fremmest til støtte af museer og organisationer, der hjælper svage grupper med ferie.

Søren Balslev forklarer til Newspaq, at en stor pulje af de uafhentede feriepenge tilhører arbejdsløse, som ikke vil hæve dem. De skal nemlig modregne de optjente feriepenge i dagpenge eller kontanthjælp, og derfor vil det ofte ikke kunne betale sig at hæve feriepengene.

Men det er ingen undskyldning for at beholde pengene, mener de Radikale.

– Det er da mere reelt, at de får udbetalt pengene alligevel, selv om det bliver det modregnet deres dagpenge. Det er trods alt deres egen opsparing. Løsningen er for mig mindre bureaukrati, og at processen skal automatiseres, så folk langt lettere kan få deres penge, påpeger de Radikales næstformand, Morten Østergaard og tilføjer:

– De fleste snyder sig selv, men i sidste ende er det penge, der er taget ud af folks løn og sat ind på en konto. Derfor burde man gøre alt, hvad man kunne, for at få pengene ned i folks lommer igen.

FerieKonto udbetaler automatisk alle beløb op til 1.500 kroner, som ikke bliver hentet inden 30. september.

– Der er selvfølgelig en række EU-direktiver på området, men jeg synes sagtens, man kan overveje, om ikke det beløb skal være højere, slår Morten Østergaard fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ups – forkert nummer til Red Barnets indsamling
Next post Udsatte grønlandske børn på ferie i Danmark