Flere konkurser i yderområderne

I løbet af august måned har 421 virksomheder måttet give op og dreje nøglen om på grund af konkurs – 17,6 pct. flere end august sidste år. Kigger man på, hvor i landet konkurstallene stiger mest, er det Lolland-Falster, Bornholm og Midt- og Vestjylland, der melder om de største relative stigninger i antallet af konkurser i august.

– Antallet af konkurser har i løbet af august været stigende over det meste af landet, men vi kan også se, at nogle områder er hårdere ramt end andre. Kigger vi et år tilbage, er det Bornholm og Lolland-Falster, der udover Færøerne og Grønland, har oplevet de største stigninger i antallet af konkurser, siger adm. direktør i Experian, Christoffer Spangenberg.

Brancherne Undervisning, Forsyningsvirksomhed og Kultur, Forlystelser og Sport, har oplevet de relativt største stigninger i antallet af konkurser sammenlignet med august 2009. Der har været et fald i antallet af konkurser inden for seks brancher med Landbrug, fiskeri mm., som den branche med største relativt fald.

Stigende iværksætterlyst
Trods en stigning i antallet af konkurser blandt danske virksomheder, er der alligevel tegn på gryende optimisme i dansk erhvervsliv.

De seneste fire måneder har der været en stigende interesse for at starte egen virksomhed, og i de første otte måneder af 2010 har der været 133 flere nyetableringer, end der var i 2009. Alene i august er 1.330 nye virksomheder blevet etableret, hvilket er en stigning på 10,9 pct. i forhold til august 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Håndværksrådet: Ny affaldslov skal i ”småt brændbart”
Next post SKAT retter fokus mod demobiler og fleksleasing