Heltemedalje til nabo ved traktorulykke

Politiet overvejer at indstille naboen til heltemedalje.

En femårig dreng blev voldsomt klemt under en traktor tidligt lørdag ved Thisted. Han er nu meldt uden for livsfare.

– Det seneste, vi har fået at vide fra sygehuset i Aalborg er, at den lille dreng overlever, bekræfter Midt- og Vestjyllands politi til Newspaq.

I samme ombæring afslører politiet, at de overvejer at tildele naboen, der resolut gav drengen førstehjælp, en helteerkendelse.

– Det kan også godt være, at vi her bagefter vil indstille ham. Det er jo en fin gerning, han har gjort her. Det er dejligt at se, når folk kan deres førstehjælp, at det også lykkes, sagde Kjeld Nedergaard til Newspaq kort efter ulykken.

Og nu, hvor drengen er uden for livsfare, bekræfter politiet igen til Newspaq, at medajle-indstillingen er i tankerne.

Uden hans førstehjælp er det ikke til at sige, om drengen var kommet til bevidsthed igen efter påkørslen.

– Drengen springer af den trillende traktor og kommer ind under et hjul. Han fungerer faktisk som stopklods for traktoren og besvimer, da hans brystkasse bliver klemt, så han ikke kan trække vejret. Naboen er så resolut, at han starter hjertemassage og kunstigt åndedræt. De får ham så til bevidsthed igen, og da han bliver kørt til Aalborg Sygehus er han ved fuld bevidsthed, forklarede vagtchef, Kjeld Nedergaard, tidligere til Newspaq.

Den tragiske hændelse fandt sted klokken lidt i i 10 lørdag morgen i Vestløs øst for Thisted.

Naboen var på besøg hos drengens far og parkerede sin traktor udenfor huset. Han fjernede tændingsnøglen og satte den i gear.

– Vores teori er, at den femårige dreng er kravlet op traktoren for at rykke i gearstangen og rattet, som femårige nu gerne vil. Traktoren er gået i frigear og begynder at trille, og drengen bliver bange og springer så af traktoren og kommer ind under et hjul. Dér finder faderen og naboen ham så, og førstehjælpen går i gang, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Underskrift sparer skyldner for besøg af fogeden
Next post Red Barnet: Undskyld til grønlænderbørnene