Liderlige hjorte tiltrækker børnefamilier

Når hjortene er i brunst, tager mange børnefamilier i skoven for at se de store dyr dyrke sex.

Klapvognen bliver pakket og madpakken medbragt, når landets dyrehaver giver plads til et imponerende skue.

Hjortene er i brunst, og det trækker besøgende til. Mandag aften er der for eksempel brunsttur i Haderslev Dyrehave, hvor skovløberen vil vise de parrende hjorte frem.

– Det er et spændende naturfænomen, hvor den stærkeste han vil have fat i alle hunnerne, fortæller skovløber Jens-Jakob Fristed Sørensen fra Skov og Naturstyrelsen.

Interessen for brunstturene har været stigende de seneste år. Tidligere tog omkring 30 nysgerrige med, men sidste år havde parken 150 med på sin brunsttur. Og i år regner skovløberen med, at endnu flere vil se det spektakulære optrin.

– I år har vi jo prøvet at skaffe et lidt andet publikum ved at skrive, at skovens konge brøler efter sex, fortæller Jens-Jakob Fristed Sørensen.

Generelt er meldingen fra landets dyrehaver, at besøgstallet er stigende, når hjortene er i brunst. I Haderslev kommer der mange børnefamilier og besøgende i alle aldre. Men fælles for dem er, at de plejer at komme i skoven. Derfor håber han, at han kan trække nogle bymennesker i skoven. Og argumentet er klart:

– At se det største landlevende pattedyrs parringsakt og den rivalisering, der er mellem handyrene, og hvordan de brøler – det er en stor oplevelse, beretter Jens-Jakob Fristed Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 70-årig anholdt for dobbeltdrab i Møgeltønder
Next post 70-årig fængslet i sag om dobbeltdrab