Ny forsikring mod høje benzinpriser

Nu er turen kommet til private bilister, efter at skibs- og luftfarten i årevis har forsikret sig imod usikkerheden i oliepriserne.

Hvis du bævrer af angst for at familiens økonomi bliver drænet, mens den dyre benzin fosser ned i tanken, så er det måske en ide for dig at læse videre.

Et nyt europæisk forsikringsselskab i Danmark melder sig nemlig på banen med en forsikring mod stigende benzinpriser til privatbilister.

Proteco hedder selskabet, og Prisloft hedder forsikringen, der lover tryghed til bilister, efter at priserne på benzin og diesel er steget med 49 procent på halvandet år – og fortsat kan stige.

– Vi tilbyder danske forbrugere, at de kan lægge et loft over deres udgifter til benzin eller diesel. Det betyder, at man lettere kan lægge et budget over sine husstandsomkostninger, fordi man ved, hvad man kommer til at bruge på brændstof, forklarer administrerende direktør Henriette Lønkvist.

Prisloftet fungerer på samme måde som en almindelig forsikring. Kunden betaler så en præmie for at sikre sig mod de stigende brændstofpriser. Overstiger brændstofprisen prisloftet, får kunden kompensation for forskellen.

Hvis du f.eks. kører 25.000 km om året og havde købt benzinforsikring for et år siden, ville du have modtaget 2.092 kroner i kompensation for de høje priser i de seneste 11 måneder.

Fratrukket en præmie på 80 kroner om måneden ville besparelsen ende på 1.212 kroner. Den største gevinst for kunderne er dog trygheden, fortæller Proteco-direktøren.

– Som familie eller forbruger kan du være helt sikker på, at du ikke kommer til at betale mere end x antal kroner for benzin eller diesel. Det er det samme, som når du leaser en bil og ikke behøver at bekymre dig om en kæmpe regning, når den skal på værksted, siger Henriette Lønkvist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Politiet nedtoner Jyllands-Posten som terrormål
Next post 3F får politisk hjælp til at holde på medlemmerne