Praktikant fandt bombemandens identitet

Det var disse billeder, som gjorde det muligt for en praktikant at finde frem til den formodede bombemands identitet. Foto: Politiet.

Det var fotojournalistpraktikant Jeppe Bøje Nielsen fra avisen B.T., som gjorde det politiet ikke kunne – nemlig at finde frem til den sande identitet, på den mand som sidder anholdt for bombesprængingen på Hotel Jørgensen.

I de første dage efter bombesprængningen på Hotel Jørgensen, var politiet på næsten bar bund i forhold til at finde frem til mandens identitet.

Han blev fundet i besiddelse af papirer på tre forskellige identiteter og selvom politiet sendte både fingeraftryk og DNA-profil til sine udenlandske kollegaer, gav det ingen resultater.

Tirsdag udsendte politiet fotos af bombemanden, som han så ud efter sprængningen og de viste blandt andet, at han havde en såkaldt ‘boksertud’. Politiet oplyste samtidig, at man mente den anholdte dyrkede en eller anden form for kampsport.

Da politiet tidligere havde oplyst, at manden talte flydende fransk og var i besiddelse af id-papirer fra Belgien, satte B.T.’s nyhedschef, Casper Hjorth fotojournalistpraktikant Jeppe Bøje Nielsen til at ringe rundt til bokseklubber i Belgien og Frankrig. Og det gav bid. På under en time, havde Jeppe Bøje Nielsen fundet frem til den anholdtes tidligere træner. Med en belgisk sportsjournalist som hjælper, fik træneren forevist politiets billeder og kunne bekræfte, at han kendte den anholdte.

B.T. bragte nyheden i onsdags avisen og samme formiddag sagde politiinspektør Svend Foldager på et pressemøde:

– Vi kan bekræfte, at den varetægtsfængslede med alt overvejende sandsyndlighed hedder Lors Doukaiev. Han er tjetenier, 24 år og har boet i Belgien i 5 år. Grunden til vi ikke kan sige det med hundrede procents sikkerhed er, at belgisk politi ikke har været i besiddelse af en DNA-profil, men han afviser ikke selv, at han hedder Lors Doukaiev.

Svend Foldager roste også B.T.:

– Tak til B.T., som var den avis, der fandt frem til ham, Det er vi meget taknemmelige for, og det har lettet os meget i vores arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Danskernes sjusk koster nødstedte millioner
Next post HK: Kvinder går glip af lønforhandling