SKAT sætter fokus på det alternative

Mange alternative behandlere og andre indenfor sundhedsbranchen er i tvivl om reglerne for moms og lønsumsafgift. Derfor sætter SKAT nu gang i en vejledningskampagne, der skal ruste de alternative behandlere til også at kunne behandle deres moms og lønsumsafgift rigtigt. Samtidig skal kampagnen sikre at ingen bliver udsat for unfair konkurrence.

Alternative behandlere og andre i branchen for anden egentlig sundhedspleje over hele landet vil modtage et brev med en vejledning fra SKAT. Vejledningen gennemgår reglerne for lønsumsafgift, moms og momsfritagelse.

– Vi ved fra vores samtaler med branchen, at rigtig mange gerne vil gøre tingene rigtigt, men også at mange har efterspurgt en vejledning, som kort og præcist gennemgår reglerne. Det ønske har vi meget gerne ville imødekomme. Derfor har vi udarbejdet den vejledning, som de alternative behandlere nu modtager med posten, siger Sonja Fredholm, SKATs tovholder på kampagnen.

I brevet fra SKAT vil der også ligge en invitation til et gratis kursus, hvor reglerne for moms og lønsumsafgift vil blive gennemgået og hvor deltagerne har mulighed for at få svar på deres spørgsmål. Kurset bliver holdt seks forskellige steder i landet i løbet af oktober måned.

– Vi håber, at vi med disse tiltag kan klæde alle der arbejder indenfor branchen godt på. I den forbindelse vil vi gerne opfordre branchens skoler og foreninger – både dem der modtager en invitation fra os og dem som ikke måtte gøre det – til at tage imod vores kursustilbud og kontakte os, så vi sammen får rustet både nuværende og fremtidige behandlere bedst muligt, slutter Sonja Fredholm.

Vejledningskampagnen vil blive fulgt op af kontrolbesøg, så SKAT sikrer, at de mange som ønsker at følge reglerne ikke bliver udsat for unfair konkurrence.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Svampesygdom truer verdens hvede
Next post Unge ledige aktiveres alt for sent